Type to search

Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda devet prometnih nesreća

Share

Tijekom proteklog vikenda (18.-21. listopada 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je devet prometnih nesreća, pet narušavanja javnog reda i mira i dragovoljna predaja streljiva.

Promet

Evidentirana je jedna prometna nesreća s poginulom osobom, a dogodila se u subotu u 12.20 sati na dionici državne ceste broj 8 na području Karlobaga, kada je 41-godišnji talijanski državljanin upravljao motociklom talijanske nacionalne oznake, iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga i uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio kontrolu nad motociklom, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u osobni automobil riječke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 18-godišnjak iz Rijeke. Uslijed zadobivenih ozljeda vozač motocikla je preminuo u vozilu hitne medicinske pomoći, dok je 10-godišnjak iz osobnog automobila lakše ozlijeđen.

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića i Korenice. U njima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (2), Korenice (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 64 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Korenici kod 25-godišnjaka iz Otočca (1.70 g/kg).
Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Korenice i Novalje, tučnjavom na području Novalje, svađom i vikom na području Korenice, te držanjem životinja bez nadzora na području Karlobaga.  

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

Dragovoljna predaja streljiva

Jučer je građanin s područja Gospića dragovoljno predao 85 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.
I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Glasnogovornica
Policijske uprave ličko-senjske

Maja Brozičević, v.r.

Leave a Comment