Type to search

Događanja Drugi mediji Gospić Gradovi Novalja Otočac Senj

Blizu Počitelja pronađena mina, a u Otočcu dragovoljno predano streljivo

Share

Dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija – učinite svoje okruženje sigurnim

Foto: Ilustracija

Jučer je građanin blizu mjesta Počitelj čisteći živicu pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o  tromblonskoj kumulativnoj mini M-60, zaostaloj iz Domovinskog rata koju je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

U Otočcu je jučer građanin dragovoljno predao 93 komada puščanog streljiva call. 7,9 mm koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Na području Ličko-senjske županije još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa čak i iz II. svjetskog rata što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca stoga je svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito važna.

Još jednom pozivamo građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Također, podsjećamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi!

Leave a Comment