Type to search

Politika

Priopćenje Zajednice utemeljitelja HDZ-a

Share

Diskriminacija članova, pristaša i glasača HDZ-a, natpisi kako im je „ulaz zabranjen“, izjave o zločestim i neredu sklonim „detepencima“, o tome kako nas UDB-a nije pobila dovoljno, kako partizani 45-te nisu dovršili posao, pucanje po Banskim dvorima…
Pa ljudi zar vam ništa, ama baš ništa nije jasno? Zar vam nije jasno da prešutno sudjelujemo u podizanju vala mržnje i nesnošljivosti koji bi nas mogao progutati kao društvo. Koji bi mogao svojim zubima prožvakati i ispljunuti Hrvatsku u kojoj ne bi bilo mjesta za ikoga tko ju je želio kada ju drugi nisu željeli, tko ju je volio kada su je drugi prezirali, tko se za nju borio kada su ju drugi napadali?
Tko su HDZ-ovci i što je HDZ-ovac? To nije naziv samo za članove jedne političke stranke. To je kolokvijalni naziv za ljude koje ne bi bilo šteta, poput nekadašnjih emigranata, zatući nasred ceste. To je kolokvijalni naziv za stranku koju se može i koju je poželjno mrziti – da bi se dobio veći prostor na javnoj sceni. To je sinonim za politiku na čije je nositelje legitimno i razumljivo zapucati.
Na toj mržnji se dokazuju različite političke stranke (od ljevice dio desnice), samozvani lideri u potrazi za potporom svojim antisistemskim politikama, „borci za toleranciju“ prema svim mrziteljima predmeta njihove mržnje.
Tražimo li zaštitu licemjernih zaštitnika demokracije i prijetvornih boraca protiv netoleracije i nesnošljivosti? Ne.
Pozivamo li članove, pristaše, simpatizere i glasače HDZ-a da se ovome suprotstave? Da.
Moramo se tome suprotstaviti. Ali ne istom mjerom, jer bi ista mjera bila pogubna za naš narod i državu.

Zajednica utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman”

Leave a Comment