Type to search

Politika

Kandidatu za župana Ličko-senjske županije Ernestu Petryju velika potpora od generala HV-a Markice Rebića i generala HV-a i HVO-a Ive Lučića

Share

Danas su general HV-a Markica Rebić i general HV-a i HVO-a Ivo Lučić došli u Gospić kako bi svom prijatelju Ernestu Petryju osobno dali potporu u kandidaturi za župana Ličko-senjske županije.
Petry je na svom FB profilu ujedno napisao: „Uvijek je lijepo kada te prijatelji cijene jer oni najbolje znaju tko si i što si, kada poštuju tvoj dosadašnji i trenutni doprinos za jedinu nam domovinu Hrvatsku.“

General bojnik Markica Rebić je kao aktivni sudionik Domovinskog rata obnašao mnogobrojne vojne dužnosti, bio savjetnik predsjednika Dr. Franje Tuđmana za nacionalnu sigurnost, član Predsjedničkog vijeća za odnose s BiH, zamjenik voditelja Predsjedničkog vijeća za unutarnju politiku, nacionalnu sigurnost i oružane snage, te mnogobrojne druge vojne dužnosti.
General Ivo Lučić je 1990. na prvim demokratskim izborima u Bosni i Hercegovini bio izabran kao zastupnik HDZ-a BiH u Vijeće općina Skupštine BiH, početkom ratnih sukoba uključio se u postrojbe policije, a 1992. je utemeljio Sigurnosno informativnu službu (SIS) Hrvatskog Vijeća Obrane (HVO).
Aktivno je sudjelovao u obrani Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za što je stekao čin brigadnog generala HV-a i general bojnika HVO-a.
Bio je savjetnik za nacionalnu sigurnost u Predsjedničkom vijeću Hrvatske Republike Herceg-Bosne (HR-HB), obnašao dužnost pomoćnika ravnatelja Hrvatske izvještajne službe (HIS-a) Republike Hrvatske, te radio kao predavač na Obavještajnoj akademiji Ureda za nacionalnu sigurnost (UNS) Republike Hrvatske.

Leave a Comment