Type to search

Politika

Plenković: Kad je jedinstven, HDZ je nepobjediv!

Share

Andrej Plenković iz Slavonskog Broda: Ponosni smo na sva postignuća HDZ-a i Hrvatske u ova tri desetljeća. Danas nema nijedne političke stranke u RH, osim nas, koja neposredno bira šest čelnih ljudi. Time je HDZ napravio demokratski iskorak bez presedana!

PLENKOVIĆ: HDZ je najsnažnija i najvažnija hrvatska stranka!
HDZ je najsnažnija i, povijesno gledajući, najvažnija hrvatska stranka, stranka koja je pod vodstvom predsjednika dr. Franje Tuđmana ostvarila sve svoje strateške nacionalne interese i zadaće. I slobodu i demokraciju i pluralizam i obranu od velikosrpske agresije i oslobađanje okupiranih područja i mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja i izgradnju institucija i članstvo u NATO-u, a i naš ulazak u Europsku uniju zacrtao je dr. Tuđman. Suvremenu hrvatsku državu korak po korak gradile su generacije članica i članova HDZ-a.

Jedini cilj „suverenista“ jest zauzeti prostor HDZ-a!
HDZ mora vrlo jasnom argumentacijom otklanjati političke napade i slijeva i zdesna, posebice od stranaka koje se vole nazivati „suverenističkim“. Riječ je o ljudima i strankama koje nisu postojale kad je tema suverenizma bila aktualna. Ona je za Hrvatsku bila bitna ’90-ih, ne danas i ne na ovaj način na koji to žele prikazati. Danas mali akteri koriste tu temu kako bi pokušali samo jedno – doći na mjesto koje na političkom spektru Hrvatske zauzima HDZ.

HDZ nije, kako nas lažno optužuju, skrenuo ulijevo. Je li lijevo to što je ova Vlada osnažila Hrvatsku vojsku i vratila je u Ploče, Sinj, Pulu, Varaždin i Vukovar? Je li lijevo to što jačamo hrvatsku policiju i čvrsto štitimo granicu od ilegalnih migranata? Je li lijevo to što se ustrajno zauzimamo za stvarnu ravnopravnost našeg naroda u BiH? Je li vraćanje 30. svibnja i uvođenje Velereda Franje Tuđmana lijeva politika? Nije! Nema nijednog obećanja koje smo dali hrvatskim braniteljima, a da ga nismo ispunili!

Gospodarski rast & nova radna mjesta
Zasluge Vlade? Iz hrvatskog tranzicijskog ormara poispadali su svi kosturi i došli na dnevni red naše Vlade. Ali, mi te probleme rješavamo jedan po jedan, čuvajući i otvarajući radna mjesta i brinući o državnom proračunu.

Nižemo uspjehe u gospodarstvu, među ostalim imamo kontinuirani rast od oko 3%, i to na zdravim temeljima, bez zaduživanja zemlje i budućih naraštaja – poput nekih prije nas. Pružili smo ruku i Đuri Đakoviću, zadržavši proizvodnju i radna mjesta.

Demokratski iskorak

Ponosni smo na sva postignuća HDZ-a i Hrvatske u ova tri desetljeća. Danas nema nijedne političke stranke u Hrvatskoj, osim nas, koja neposredno bira šest čelnih ljudi. Time je HDZ napravio demokratski iskorak bez presedana! Kad je jedinstven, HDZ je nepobjediv!

Na unutarstranačkim izborima izaberite one najbolje – one koji će se znati nositi s izazovima 21. stoljeća. Iz te izborne utakmice moramo izići još jači i složniji i dobiti potporu hrvatskog naroda za još jedan mandat. Siguran sam da ćemo u tome uspjeti!

Hrvatska demokratska zajednica

Leave a Comment