Type to search

Politika Senj

Jurica Tomljanović i koalicija HDZ, HBS, HSS apsolutni pobjednici izbora u Senju

Share

Jurica Tomljanović (HDZ) dosadašnji obnašatelj dužnosti gradonačelnika, u prvom je krugu osvojio natpolovičnu većinu (58,90%) birača izašlih na izbore, te time osigurao novi mandat za gradonačelnika. Lista koalicije HDZ, HBS i HSS također je osvojila natpolovičnu većinu (55,24%) glasova, odnosno osam od ukupno 13 mandata u senjskom Gradskom vijeću.

Jurica Tomljanović zahvalio se svim glasačima koji su u velikom broju izašli na izbore. „Posebno se ovim putem želim zahvaliti svim glasačima koji su glasali za mene i listu kandidata Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske bunjevačke stranke i Hrvatske seljačke stranke i svojim nam glasom dali povjerenje. Čestitam svim budućim vijećnicima Gradskog vijeća Grada Senja, a posebno kandidatima s naše liste. Također čestitam svim protivničkim kandidatima na kampanji koja je bila dostojanstvena, korektna i nadasve ljudska.
Ovo je za mene velika čast i velika odgovornost. Možete biti sigurni u to da ću dužnost gradonačelnika zajedno s većinom vijećnika koju smo osvojili u Gradskom vijeću obavljati časno i odgovorno na dobrobit svih građana grada Senja“ rekao je Tomljanović.

Kandidat stranke LiPO Željko Nekić dobio je 23,78% glasova, kandidat nezavisne liste “Vratimo grad” Siniša Cvjetković 7,88% glasova, a Ilena Tomljanović, kandidatkinja nezavisne liste “Odgovorno-ja ostajem” 5,64% glasova.

Od trinaest vijećničkih mjesta u Gradskom vijeću Grada Senja većinu od 8 osvojenih mandata ima koalicija HDZ-HBS-HSS, lista stranke LiPO osvojila je 3 mandata, Nezavisna lista “Vratimo grad” osvojila je jedan mandat isto kao i lista SDP-a, dok Nezavisna lista “Odgovorno – ja ostajem” nije osvojila niti jedan mandat.

Leave a Comment