Type to search

Politika

Ivan Bronzović smijenjen sa mjesta ravnatelja Domova za starije osobe Ličko senjske županije

Share

Danas je Upravno vijeće Doma za starije osobe Ličko-senjske županije, velikog financijskog gubitaša razriješilo sa dužnosti dosadašnjeg ravnatelja Ivana Bronzovića i imenovana je vršiteljica dužnosti ravnatelja Dubravka Rukavina koja je inače zaposlenik Ličko senjske županije. Dom za starije osobe Ličko senjske županije nagomilao je posljednjih godina dugove koji ostaju teret za ustanovu koja je posljednjih godina bila politizirana.

Problem je i kvaliteta smještaja i usluge, hrane kao i osnovnih potrebnih sredstava za korisnike ustanove. Inače, do razrješenja ravnatelja došlo je nakon detaljnog inspekcijskog nadzora nadležnog Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

OTKRIVENE NEPRAVILNOSTI POKRENULE SMJENU 

Kako se doznaje radi se o ozbiljnim nepravilnostima u radu ustanove. Upravno vijeće također uočilo je nepravilnosti u radu kao i kršenje odredbi propisanih akata na kojima se zasniva rad ustanove. Vrijeme će pokazati sve moguće nepravilnosti, a vršitelja dužnosti čeka težak i odgovoran posao, vraćanja povjerenja sadašnjih i budućih korisnika, ne samo u Gospiću, već i u podružnicama Udbina i Otočac u kojima također predstoji uklanjanje poteškoća i nagomilanih problema kao i stavljanje brige za korisnike u prvi plan, posebno u ova teška vremena pandemije. Bronzović je i sam priznao da su posljednje vrijeme mjesečni gubici domova 250 tisuća kuna i da su domovi pred financijskim bankrotom. Smijenjeni ravnatelj, inače po struci diplomirani učitelj godinama je bio mlada nada “iz autobusa” i na mjesto ravnatelja došao je u ožujku 2017.godine. Bio je jedan mandat vijećnik u Gradskom vijeću Gospića. Novom ravnatelju ostavio je “miraz” velikih financijskih dubioza u domovima Gospić, Udbina i Otočac.

(Izvor:https://slobodnalika.com/ivan-bronzovic-smijenjen-sa-mjesta-ravnatelja-domova-za-starije-osobe-licko-senjske-zupanije/)

Foto:N.Mraovic

Leave a Comment