Type to search

Gospić

Vučković i Petry: Održan sastanak koji bi trebao stati na kraj problemima lutajuće stoke u Lici

Share

MUP je obavio sve potrebne radnje vezane uz probleme stoke koja luta i samo lani je zabilježeno oko 200 prijava, istaknula je ministrica poljoprivrede Marija Vučković

GOSPIĆ U kabinetu župana ličko-senjskog Ernesta Petryja održan je danas sastanak župana s ministricom poljoprivrede RH Marijom Vučković. Sastanku koji je održan iza zatvorenih vrata za novinare nazočili su predstavnici Policije i svih jedinica lokalne samouprave s ovoga područja. Kako je u izjavi naglasila ministrica Vučković njezino Ministarstvo ima vrlo korektnu i otvorenu suradnju s županom Petryjem.

-Razgovarali smo i poslušali mišljenja i prijedloge svih sudionika sastanka. To je vrlo bitno jer ova župnija, između ostaloga, svoje gospodarstvo temelji na poljoprivredi, osobito na stočarstvu, kao i drvoprerađivačkoj industriji. Razgovaralo se i o hrvatskom Strateškom planu nedavno upućenom Europskoj komisiji.

Što se tiče prijava građana i intitucija vezano uz štete koje čini stoka koja luta bez nadzora naše Ministarstvo nije učinilo niti jedan propust i mi smo puno prije sadašnjih aktualnosti poduzeli niz kontrola. Pri tome su potpore nekim poljoprivrednicima bile značajno umanjivane. Tako smo prije dva mjeseca zatražili nadzore Državnog inspektorata i Hrvatske veterinarske inspekcije koji su obavljeni početkom prosinca 2021. godine. Proveli smo nadzore nad korištenjem šumskog i poljoprovrednog zemljišta i pozvali druga Ministarstva da izvrši potrebne nadzore koji nisu u našoj nadležnosti.

MUP je obavio sve potrebne radnje vezane uz probleme stoke koja luta i samo lani je zabilježeno oko 200 prijava, istaknula je ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodavši kako se planovi za donošenje potpora vrše na rok od sedam godina.

Župan Ernest Petry potvrdio je odličnu suradnju s Ministarstvom poljoprivrede te rekao da kako su teme sastanka bile razvoj drvoprerađivačke industrije u Ličko-senjskoj županiji i problemi nadzora nad stokom.

-Na terenu je bilo dosta problema vezanih uz stočarstvo. S nama su danas predstavnici Gradova i Općina pa će se u tom smislu čuti problemi s terena i načini njihovog rješavanja. Ja kao župan inzistiram i pozivam sve institucije da odrade svoj posao u skladu sa zakonom i da tako zaštitimo građane Ličko-senjske županije od svih kaznenih djela koja se događaju na ovome području, rekao je župan Petry.

Na upit novinara kako u javnom prostoru kolaju informacije po kojima već godinama lokalna politika daje potporu bahatosti pojedinaca koji žive na državnim poticajima, župan Petry je istaknuo svoju opredjeljenost za provođenje zakona, pri čemu u ovih pola godine od kada je župan nikada nije držao stranu bilo kome i bilo kakvom kršenju zakona.

Vučković i Petry: Održan sastanak koji bi trebao stati na kraj problemima lutajuće stoke u Lici

Leave a Comment