Type to search

Politika

HSS I HDZ KAO ŽUPANIJSKI KOALICIJSKI PARTNERI POMELI MILINOVIĆA I NJEGOVU STRANKU „LiPO“ NA IZBORIMA ZA MJESNE ODBORE U OPĆINI BRINJE

Share

Svjedočimo još jednom u nizu teatralno-utopijskih priopćenja Darka Milinovića – čelnika stranke LiPO, a tematski vezano za provedene izbore u Mjesnim odborima na području općine Brinje.
Zasigurno je pretenciozno i politički neozbiljno javnost obmanjivati neistinitim podacima. Koliko je riječ o „demontaži“ HDZ-a kako od sinoć piše Darko Milinović, potkrijepit ćemo u nastavku.
Jučer su u Brinju održani izbori za Mjesne odbore na kojima su svoje kandidate istaknuli HSS kojemu je na čelu Zlatko Fumić, HDZ i Milinovićev eksperimentalni projekt zvan „lipo“.

Fumićev HSS i HDZ koji su ujedno i koalicijski partneri na županijskoj razini ostvarili su vrhunski rezultat, ostvarivši zbirno cca 80 % od ukupnog broja izašlih birača, dok je Milinovićev projekt LiPO polučio rezultat od cca 20 % izašlih birača

Unatoč ogromnom trudu i zalaganju Darko Milinović je na području općine Brinje već na prvom testu svog eksperimenta zvanog LiPO doživio politički debakl.
Shodno održanim izborima HSS i HDZ su dobili povjerenje u svih 11 mjesnih odbora na području općine Brinje na kojima je HSS pobijedio u 8 Mjesnih odbora, HDZ je pobijedio u 3 Mjesna odbora, dok Milinovićeva stranka LiPO nije dobila povjerenje građana da vodi niti jedan Mjesni odbor u Brinju.

Temeljem službenih rezultata vezanih za provedene izbore za Mjesne odbore na području općine Brinje u 11 Mjesnih odbora birala su se 33 predstavnika u kojima je slijedeća stranačka zastupljenost:

  • HSS ima 18 predstavnika odnosno 54,54 % zastupljenosti u svim Mjesnim odborima te u 8 Mjesnih odbora na području Brinja ima većinu.
  • HDZ ima 11 predstavnika odnosno 33,33 % zastupljenosti u svim Mjesnim odborima te u 3 Mjesna odbora na području Brinja ima većinu.
  • LiPO ima 4 predstavnika odnosno 12,12 % zastupljenosti u svim Mjesnim odborima te u niti jednom Mjesnom odboru na području Brinja nema većinu.

Kako bi Milinovićeve medijske manipulacije bile još jasnije pojašnjavamo da HDZ i HSS kao županijski koalicijski partneri u svim Mjesnim odborima u općini Brinje imaju zbirno 29 od 33 predstavnika odnosno 87,87 % od ukupnog broja predstavnika u Mjesnim odborima na području Brinja, dok Milinovićev LiPO ima 4 od 33 predstavnika u svim Mjesnim odborima na području Brinja odnosno 12,12 % od ukupnog broja predstavnika.

Ovo je dobra uvertira i pred predstojeće svibanjske lokalne izbore na kojima će Zlatko Fumić kao kandidat HSS-a i HDZ-a definitivno pobijediti u prvom krugu za načelnika Općine Brinje, a ujedno je neupitna i pobjeda Ernesta Petryja, kandidata HDZ-a za župana Ličko-senjske županije kojeg podupire i Fumićev HSS, jer kad zbrojimo rezultate izbora za Mjesne odbore HSS-a i HDZ-a Petry će očito na izborima u svibnju na području općine Brinje ostvariti rezultat od oko 80 % birača.

Slijedom iznesenih podataka, postavlja se pitanje kako Milinovićev „lipi“ eksperimentalni projekt koji u posljednje vrijeme oslovljava “najjačom regionalnom strankom desnog centra“ misli dobiti ključne pozicije na lokalnim izborima u Ličko-senjskoj županiji, ako ne mogu pobijediti u niti jednom Mjesnom odboru na području općine Brinje odnosno ako su ostvarili rezultat od 4 predstavnika od mogućih 33 predstavnika u svim Mjesnim odborima na području općine Brinje!?
Zasigurno su emocije ostale bez pokrića na koje se u posljednje vrijeme Darko Milinović često poziva, dok od izbornog debakla medijski proglašava pobjedu.

LP

Leave a Comment