Type to search

Novalja Politika

Državni tajnik Bilaver u radnom posjetu Novalji uz nazočnost Kustića, Petryja i Dabe

Share

Danas je u radnom posjetu gradu Novalji boravio Josip Bilaver – državni tajnik za more i EU fondove u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. U razgovoru s kandidatom HDZ-a za gradonačelnika Grada Novalje Ivanom Dabom Đonom i kandidatom za župana Ličko-senjske županije Ernestom Petryjem usuglašen je modalitet ulaganja u razvoj i cjelovitu izgradnju Luke Novalja u suradnji s Lučkom upravom iz sredstava EU fondova. Usuglašeno je i stajalište o potrebi završetka investicijskog ciklusa na području Luke Tovarnele, kao i izgradnja cjelovite infrastrukture na području Luke Žigljen, za što je potrebno donošenje UPU-a Luke Žigljen, čiji se obalni dio uređuje EU sredstvima u iznosu od 50 milijuna kuna što je osigurala Lučka uprava Novalja.

Prigodom obilaska naselja Metajna obišlo se područje uređenja buduće Luke Metajna, za što je izrađena projektna dokumentacija, a Vlada RH osigurala je sredstva u iznosu od 23 milijuna kuna. Državni tajnik Bilaver izrazio je zadovoljstvo i snažnu potporu ministarstva istaknutim projektima, a budući župan Ernest Petry obećao je svu pomoć i podršku u realizaciji projekata. Sastanku je nazočio i nositelj liste HDZ-a za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije Marijan Kustić koji je zajedno s predsjednikom Upravnog vijeća ŽUC-a Ernestom Petryjem obišao trase prometnica na području Novalje u koje Županijska uprava za ceste Ličko – senjske županije ulaže preko milijun kuna.

Nakon posjeta Novalji, Ernest Petry obišao je Karlobag gdje je održao radni sastanak s Borisom Smojverom – kandidatom HDZ-a za načelnika Općine Karlobag.

Leave a Comment