Type to search

Događanja Gradovi Otočac Politika

Iz Like kao utvrde HDZ-a dana puna potpora Andreju Plenkoviću za još jedan mandat na čelu HDZ-a

Share

Povodom 30. obljetnice osnutka inicijativnog odbora HDZ-a za Liku, Gacka i Krbavu u prepunoj dvorani GPOU u Otočcu okupili su se utemeljitelji i mnogobrojni članovi HDZ-a

Na središnjoj proslavi 30. obljetnice osnutka HDZ-a nazočili su predsjednik HDZ- a i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Božidar Kalmeta, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, predsjednik zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ i savjetnik predsjednika HDZ-a Mario Kapulica, te mnogobrojni drugi stranački dužnosnici.

Prvi se nazočnima u svojstvu domaćina obratio predsjednik HDZ-a Otočac Branislav Šutić, koji se zahvalio svim domoljubima koji su osnivali HDZ, a ujedno je dao punu potporu predsjedniku HDZ-a koji Vladu RH i stranku vodi u ispravnom smijeru.

U ulozi domaćina prisutne je pozdravio i predsjednik ličko-senjskog HDZ-a Marijan Kustić koji je naglasio: “Dugujemo vječnu zahvalnost svima koji su pokrenuli Inicijativni odbor. Tada im nije bilo lako, jednako kao i svim hrvatskim braniteljima jer se u tim sudbonosni danima nije znalo kako će sve to završiti ili kada će netko završiti u zatvoru. Zato uz naše utemeljitelje danas najveću zahvalnost dugujemo svim hrvatskim braniteljima. Dolazim iz sporta gdje uvijek s pravom ističe kako upornost i zajedništvo daju jamstva za uspjeh. Tako je i s HDZ-om. Nemojte da vas netko zavarava i govori vam da nismo na pravom putu. Jesmo, a to vam govore naši gospodarski rezultati, to nam daje ugled koji uživamo kao članica Europske unije. Hvala vam na pljesku koji ste uputili našem predsjedniku Plenkoviću koji Hrvatsku i našu stranku vodi u pravom smjeru.“

Nakon Marijana Kustića nazočnima se obratio predsjednik ličkih utemeljitelja Miroslav Petry, koji je iznio svoja sjećanje kada je u siječnju osnovan HDZ u Lici. Sjetio se dragog prijatelja, pok. Dražena Bobinaca, osnivača i prvog predsjednika HDZ-a bivše općine Otočac. Petry je pozvao članove na zajedništvo i javno podržao ponovni izbor Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a.

Nazočnima se također obratio i predsjednik zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ i savjetnik predsjednika HDZ-a Mario Kapulica, koji je u govoru istaknuo da postoje dva smijera vođenja politike HDZ-a, ali onaj prema gore i onaj prema dolje. Današnje vodstvo HDZ-a predvođeno Andrejom Plenkovićem koji je ujedno i predsjednik Vlade RH kroz mnoge odluke zasigurno vodi stranku prema gore. U govoru je napomenuo da je HDZ pozicioniran tamo kako ga je predsjednik Tuđman vidio i tako će i ostati.

Na pozornici je s dugotrajnim ovacijama nazočnih dočekan predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji se u uvodim riječima zahvalio utemeljiteljima stranke koji su na području Otočca smogli hrabrosti i imali viziju razvoja demokracije u ovom dijelu Hrvatske.

Andrej Plenković u govoru se osvrnuo i na postignuća Vlade RH: “Tvrdili su nam da je to nemoguće, ali smo donijeli jedinstveni zakon i ispravili nepravde prema našim braniteljima! Hrvatskom narodu vratili smo 30. svibnja, uveli Velered predsjednika Franje Tuđmana! Vratili smo pobjedničku Hrvatsku vojsku u Vukovar! Nećemo stavljati žilet žicu između Hrvata koji žive u dvije države! Nećemo stati dok se ne rasvijetli sudbina i posljednje osobe nestale tijekom velikosrpske agresije, dok se ne procesuira i posljednji ratni zločinac! Za te zločine nema zastare! Neki tvrde da na Bleiburgu i Križnom putu nije likvidirano dovoljno Hrvata, da Udba u našem iseljeništvu nije do kraja „obavila posao“, pa su „fašisti s obje strane“ izazvali rat ’90-ih. Zar ćemo takvima pustiti da vladaju zemljom? Nećemo! Jer jedna je jedina povijesna istina – Hrvatska se u pravednome Domovinskom ratu obranila od agresije i oslobodila svoja okupirana područja!”

LP

Leave a Comment