Type to search

Zanimljivosti

Profil Lika Destination na portalu TripAdvisor

Share

Kada govorimo o destinaciji kao geografskom području atraktivnom turistu, možemo reći da destinacija zahtijeva određenu razinu i broj elemenata, turističke infrastrukture i suprastrukture, što u konačnici omogućuje planiranje i razvijanje turizma. Time se unaprjeđuju sastavni elementi uključeni u turizam te se razvija i samo geografsko područje koje spada u određenu turističku destinaciju.

Upravo zato, od svog osnivanja u 2017. godini, Klaster Lika Destination ulaže sve napore na području menadžmenta destinacije. Ostvareni su rezultati koje možemo sumirati u to da slika Like kao jedinstvene destinacije postoji u percepcijama turista.

Gotovo 60% površine destinacije Lika nalazi u ekološkoj mreži NATURA 2000, prirodna je granica Velebita i Jadranskog mora, te se izmjenjuju tri vrste klima (mediteranska, kontinentalna i planinska). Čak tri od 8 hrvatskih nacionalnih parkova nalazi se u Lici. Osim najpoznatijeg nacionalnog parka u Europi, NP Plitvička jezera, tu su i NP Paklenica i NP Sjeverni Velebit, PP Velebit, ali i niz drugih prirodnih fenomena na svim razinama zaštite. Lika je oduvijek poznata po zdravoj ukusnoj hrani, a Klaster Lika Destination brendira destinaciju i kao gastro-destinaciju putem brenda lokalno proizvedene hrane, pića i suvenira okupljenih pod brendom Lika Quality. Iz područja kulturne baštine, najznačajnije je rodno mjesto Nikole Tesle, Smiljan gdje se danas nalazi Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan. Klaster Lika Destination povezuje subjekte u destinaciji Lika iz raznih grana turizma (proizvođače, udruge,  turističke agencije, turističke zajednice, ugostiteljske objekte, hotele, male iznajmljivače, atrakcije i dr.) čime je turistička ponuda objedinjena.

U velikoj mjeri na odabir određene destinacije utječe imidž destinacije u javnosti. Jedan od važnijih kanala oglašavanja turističke destinacije je svakako TripAdvisor, danas među najvažnijim i najposjećenijim turističkih stranica u svijetu. Riječ je o najvećoj svjetskoj zajednici ljubitelja putovanja, gdje turisti mogu dobiti objektivne informacije, savjete i mišljenja od milijuna putnika kako bi im putovanje bilo savršeno isplanirano. Postao je polazna točka prilikom planiranja putovanja, uključujući segmente cijelog putovanja, od dolaska, smještaja, boravka u destinaciji, te povratka na ishodište. TripAdvisor je portal koji u svom sadržaju nudi informacije o više od 93 tisuće destinacija diljem svijeta, više od 520 tisuća hotela, preko 715 tisuća restorana, 155 tisuća atrakcija, 500 i više milijuna osvrta od putnika diljem svijeta, te preko 8 milijuna fotografija postavljenih na stranicu od strane putnika.

Kako bi cjelovita turistička ponuda destinacije Lika bila što dostupnija turistima, otvoren je prvi TripAdvisor destinacijski profil na ovom području pod nazivom Lika Destination. Otvaranjem destinacijskog profila turistima je omogućeno da na jednom mjestu vide ponudu destinacije Lika te da na temelju sadržaja i ocjena prijašnjih posjetitelja odluče hoće li posjetiti destinaciju.

Kako biste se i sami uvjerili u posebnost turističke ponude destinacije Lika klikom na link posjetite Lika Destination TripAdvisor profil

Klaster Lika Destinaton

Leave a Comment