Type to search

Događanja Gospodarstvo Gradovi

NASTAVLJA SE MODERNIZACIJA CESTA NA PODRUČJU OPĆINE LOVINAC

Share

NASTAVLJA SE MODERNIZACIJA CESTA NA PODRUČJU OPĆINE LOVINAC

 

Prijavom na poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu podrške brdsko planinskim područjima Ministarstva regionalnog razvoja za 2022. godinu i prijavom na poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2023. godinu, Općina Lovinac osigurala je sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i to po Programu podrške brdsko planinskim područjima u iznosu od 26.545,00 eura te po Programu održivog razvoja lokalne zajednice 25.000,00 eura kojima će se uz sredstva iz proračuna Općine Lovinac sufinancirati obnova i modernizacija dijela nerazvrstanih cesta na širem području općine Lovinac.

 

Kako se na području općine Lovinac nalazi veliki broj općinskih nerazvrstanih cesta od kojih je jedan dio izgrađen od običnog makadama modernizacijom odnosno površinskom obradom uporabom emulzije u cestogradnji obnovit će se i modernizirati pet novih cesta na širem području općine Lovinac i to u zaseocima Vagan u naselju Lovinac, Peršići u naselju Ričice te Katalinići – Župani, Gaj Miletić – Polje i Draga Krpanska u naselju Sveti Rok.

 

Na ovaj će se način stanovnicima navedenih zaseoka koji koriste obnovljene ceste osigurati lakši i sigurniji pristup njihovim kućama dok će i općini biti smanjena potreba za stalnim nasipavanjem i ravnanjem makadamskih cesta koje se poslije zimskih razdoblja, prolaska ralica te poslije većih kišnih oborina i vodenih bujica moralo gotovo svake godine iznova nasipavati i ravnati.

 

Stoga, Općina Lovinac zahvaljuje Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije odnosno Vladi Republike Hrvatske na odobrenih sredstvima koja će olakšati realizaciju ovih projekata koji će pridonijeti daljnjim nastojanjima da se zadrži stanovništvo na ovim područjima i da se potakne mogući povratak i novo naseljavanje na ova područja koje je teško i zamisliti bez dobre infrastrukture, a to su u prvom redu dobre pristupne ceste.

 

Leave a Comment