Type to search

Događanja Gospić

Gospićki sportaši putuju na državnu završnicu Telemach Dana sporta!

Share

Plazma Sportske igre mladih i grad Gospić ugostili su Telemach Dan sporta koji se održao u ponedjeljak na igralištu Balinovac. Nakon duge pauze u događanjima, Gospić je ugostio sportsko-edukativnu manifestaciju koja je okupila djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda koja su se natjecala u graničaru i atletici.

Za svoje najmlađe sugrađane zdušno su navijali Martina Nikšić Bronzović, viši stručni suradnik za odnose s javnošću grada Gospića, Anka Nikšić iz OŠ Jure Turića i Tihana Butorac, glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih.Uz najmlađe predstavnike svoga grada zapalili su plamen Plazma Sportskih igara mladih i time označili početak Telemach Dana sporta.Više od 300 djece uživalo je u natjecanju i bodrenju svojih vršnjaka.

Pobjednici će imat priliku u Splitu družit se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno i braniti boje Ličko-senjske županije.U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu, graničaru i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Leave a Comment