Type to search

Drugi mediji Politika

HRT Petry: Milinović je prošlost županije, glavni partner bit će Vlada

Share

Foto: Studio 4 / HR

Lokalni izbori pokazali su da je Darko Milinović definitivno prošlost Ličko-senjske županije, ali još će djelovati kroz Županijsku skupštinu, rekao je to novi ličko-senjski župan Ernest Petry u HTV-ovoj emisiji “Studio 4”.

Petry: Milinović je vodio prljavu kampanju

– Milinović više neće imati utjecaj na Ličko-senjsku županiju, a Hrvatska demokratska zajednica pokazala je kako je ta županija i dalje utvrda HDZ-a, rekao je, dodavši da je ta stranka ostvarila odlične rezultate na lokalnim izborima u većini općina i gradova u toj županiji.

Petry je rekao da je Milinović vodio prljavu kampanju i u prvom i u drugom krugu.

“Postoje indicije”

Petry je istaknuo kako sami članovi stranke nisu dovoljni da neki kandidat odnese pobjedu te da nema stranačke mašinerije, nego je bitno dobiti povjerenje svih građana županije.

– Postoje indicije da je Milinović sa svojim užim krugom prisiljavao zaposlenike pojedinih županijskih ustanova, odnosno u ustanovama u kojima je županija osnivač, da moraju glasati za njega i dostavljati dokaze za to. Ne njemu, već pojedincima, naglasio je Petry.

Dodao je da je od Darka Milinovića primio čestitku putem poruke, ali nisu razgovarali telefonom. Petry je kazao i da je Milinović ružno govorio i o njegovu pokojnom ocu, osnivaču HDZ-a.

“Glavni partner za razvoj županije bit će Vlada”

Prvi će mu korak, kaže, biti pomiriti stanovništvo Ličko-senjske županije jer je došlo do velikih podjela. Dodao je da je “nekim osobama to odgovaralo jer su se vodili starom narodnom izrekom – zavadi pa vladaj”.

Rekao je i da će raditi na dolasku investicija u tu županiju te razvijati turizam. Naglasio je da će raditi i na povlačenju novca iz europskih fondova.

Petry je kazao da je Ličko-senjska županija siromašna te da će njezini glavni partneri biti Vlada Republike Hrvatske, kao i razna ministarstva – da se situacija promijeni, da se naprave veliki kapitalni projekti. Poručio je da će raditi i na boljem povezivanju te županije.

Novi župan pozvao je sve ljude koji su se iselili iz Ličko-senjske županije da se vrate i ulažu u svoju županiju. Dodao je da je i Marijan Kustić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, zaslužan za dobar rezultat stranke na izborima te mu je zahvalio na pomoći.

Cijeli razgovor pogledajte ovdje:

https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/petry-milinovic-je-proslost-licko-senjske-zupanije-a-glavni-partner-bit-ce-vlada-1974801?jwsource=cl

Izvor: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/petry-milinovic-je-proslost-licko-senjske-zupanije-a-glavni-partner-bit-ce-vlada-1974801

 

Leave a Comment