Type to search

Događanja Gospodarstvo Gradovi

Dan otvorenih vrata u Strukovnoj školi Gospić – novi smjer tehničar za geodeziju i geoinformatiku

Share

Dan otvorenih vrata u Strukovnoj školi Gospić – novi smjer tehničar za geodeziju i geoinformatiku

Strukovna škola Gospić organizirala je Dan otvorenih vrata na kojem su učenicima završnih razreda osnovnih škola prezentirana znanja, vještine i aktivnosti učenika.

Također, predstavljeni su i obrazovni programi koji će se izvoditi u školskoj godini 2023./2024. Prilikom odabira obrazovnih programa vodilo se računa o stvarnim potrebama tržišta rada na temelju Preporuke obrazovne upisne i politike stipendiranja za 2023. godinu.

Tako je sljedeće godine moguće upisati sljedeće obrazovne programe:
– kuhar,
– konobar,
– automehaničar,
– vodoinstalater,
– vozač motornog vozila
– turističko-hotelijerski komercijalist,
– elektrotehničar,
– medicinska sestra/tehničar opće njege,
a od sljedeće školske godine ishodovana su sva potrebna odobrenja od Ministarstva znanosti i obrazovanja za izvođenje nastave novog obrazovnog programa:
– tehničar za geodeziju i geoinformatiku.

Svojom nazočnošću Dan otvorenih vrata uveličali su ličko-senjski župan Ernest Petry i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, koji su u pratnji ravnateljice škole Barbare Tomljenović Jurković obišli sve praktikume i učionice obrazovnih programa koji su organizirani u Strukovnoj školi Gospić.

Ravnateljica škole Barbara Tomljenović Jurković u kratkom obraćanju zahvalila je svom osnivaču Ličko-senjskoj županiji na svesrdnoj pomoći koju Županija kao osnivač škole daje, istaknuvši posebnu zahvalu županu Petryju i njegovoj zamjenici Orešković Brkljačić, koji su podržali organizaciju nastave u novom obrazovnom programu, tehničar za geodeziju i geoinformatiku te ujedno dali svoje preporuke prema resornom ministarstvu kako bi isti zaživio.

 

Leave a Comment