Type to search

Gospić Gospodarstvo

Temeljem ugovora koji su potpisali Mario Stilinović i Milka Rukavina osigurana sredstva za 30 sezonaca

Share

Jučer su u prostorijama Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje, Područni ured Gospić potpisani Ugovori o sufinanciranju stalnih sezonaca za 30 šumskih radnika.Ugovore su potpisali Voditelj Uprave Šuma Podružnice Gospić Mario Stilinović, dipl.ing.šum. i vršiteljica dužnosti predstojnice Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Gospić Milka Rukavina.
Ugovorima Zavod poslodavcu refundira troškove obveznih doprinosa za produženo mirovinsko osiguranje za period dok radnici ne rade u zimskom periodu, a radnicima novčanu pomoć za period dok su na produženom mirovinskom osiguranju uz obvezu ponovnog rada u sezoni 2021.godine.
Ovu mjeru Hrvatske šume Gospić u suradnji sa Zavodom uspješno koriste već više sezona s ciljem da se osigurafinancijska podrška radnicima – sezoncima u razdoblju kada ne rade i ujedno osiguranje potrebne radne snage poslodavcu koji tijekom godine ima razdoblja smanjenog obujma posla zbog sezonskog obilježja poslovanja, a to je u konačnici zadržavanje radnika u radnom odnosu.

Leave a Comment