Type to search

Gospić Gospodarstvo

Potpisani prvi Ugovori za korištenje Razvojnog centra Ličko-senjske županije

Share

GOSPIĆ U Razvojnom centru Ličko-senjske županije danas je povodom  „Dana otvorenih vrata EU projekata“ upriličeno svečano potpisivanje Ugovora s prvim korisnicima u Programu

Inkubacije i akceleracije, kao i  ugovora s Razvojnom agencijom Ličko-senjske županije –LIRA.

Potpisivanju je svjedočio i  ličko-senjski župan Ernest Petry koji je najavio novo vrijeme za brojne lokalne poduzetnike.

-Ponosan sam što kao župan sudjelujem u ovom događaju jer je Ličko-senjska županija ujedno i osnivač ovog Razvojnog centra. Ova se ustanova na taj način zapravo stavlja u funkciju i uvjeren sam da će ravnatelj Milković s nama kao osnivačima, ali i s korisnicima ostvariti vrlo dobru suradnju. Ova ustanova već ima  oformljeno Stručno vijeće  koje će u skoro vrijeme svakako biti značajan suport svim korisnicima usluga Razvojnog centra. Danas su potpisani prvi Ugovori za obrtnike i poduzetnike, dok dio tih troškova subvencionira Ličko-senjska županija u trajanju od dvije godine, u iznosu od 60 posto. Na ovaj način ćemo kao županija u narednom periodu  obrtnicima davati dodatnu potporu od 200 tisuća eura.

Ovaj Razvojni centar tako počinje biti suport za proizvodnju, a počinje sa  zapošljavanjem prehrambenog tehnologa. Od danas se premještaju i uredi Ličke razvojne agencije LIRA koja je do sada koristila prostore Grada Gospića. Na ovaj način će se na jednome mjestu naći Razvojni centar, poduzetnici i LIRA. Pri kraju je zaključivanje Ugovora s jednom državnom ustanovom koja se svojim obimom posla naslanja na potporu kreditnim linijama namijenjenim obrtništvu i poduzetništvu. Na taj način će se za tu gospodarsku namjenu osigurati što više sredstava.

Ličko-senjska županija će kao i do sada svima vama biti pouzdan partner. Također sam uvjeren da ćemo kroz resorna Ministarstva i uz pomoć Vlade RH povući što više sredstava kako bi značajno revitalizirali gospodarstvo u Ličko-senjskoj županiji, zaključio je župan Petry rekavši kako je ovaj dio RH unatrag desaetak godina izgubio najmanje sedam tisuća stanovnika, mahom mladih ljudi. Zato župan Petry demografsku obnovu vidi jedino kroz značajan gospodarski uzlet Ličko-senjske županije.

Ravnatelj Razvojnog centra Ličko-senjske županije Mile Milković je zatim potpisao Ugovore i zajedno s županom Petryjem su  prvim korisnicima dodijelili ključeve novih ureda.

Potpisani prvi Ugovori za korištenje Razvojnog centra Ličko-senjske županije

Leave a Comment