Type to search

Događanja Otočac

Župan Petry i zamjenica Orešković-Brkljačić posjetili obitelj Lavrnja: Ličko-senjska županija se uključila u humanitarnu akciju novčanom donacijom

Share
Priča o Bogdanki (49) i Ljiljani Lavrnja (9) iz Hrvatskog Polja, blizu Otočca, okupila je Hrvatsku u humanitarnom pothvatu. Majka i kći žive u kući staroj preko 100 godina, no zahvaljujući dobrom srcu ljudi, medija, društvenih mreža i pokretača akcije, vjeroučitelja Berislava Kostelca, njihova se situacija počinje mijenjati.
Za pomoć obitelji Lavrnja u svega nekoliko dana prikupljeno je gotovo 36 tisuća eura. U akciju se donacijom uključila i Ličko-senjska županija koja je donirala 3 tisuće eura. Da bi se na licu mjesta uvjerili u teške uvjete u kojima ova obitelj živi, župan ličko-senjski Ernest Petry i njegova zamjenica Jasna Orešković-Brkljačić danas su posjetili Bogdanku i Ljiljanu.
-Danas smo posjetili Otočac i dom u kojem žive članice dvočlane obitelji Lavrnja, gđa. Bogdanka i njezina maloljetna kći Ljiljana. Nažalost, obitelj Lavrnja živi u uvjetima koji nisu adekvatni za stanovanje. Zbog toga je Berislav Kostelac pokrenuo humanitarnu akciju s ciljem poboljšanja uvjeta stanovanja obitelji Lavrnja i izgradnje novog doma. Uz brojne ljude koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju, danas smo u ime Ličko-senjske županije uplatili pomoć u iznosu od 3.000 eura,” izjavio je župan Petry, zahvaljujući svima koji su sudjelovali u akciji koju je pokrenuo Berislav Kostelac.
Ova priča ističe kako solidarnost i empatija mogu ostvariti značajnu razliku u životima ljudi. Pomoć Bogdanki i Ljiljani Lavrnja primjer je kako se zajednica može udružiti u pomoć onima kojima je najpotrebnije.

 

Akciji za pomoć ovoj obitelji možete se priključiti još uvijek, i to uplatom sredstava na žiro-račun: BOGDANKA LAVRNJA, IBAN: HR37 2402 0063 1043 5234 5, opis: Donacija.

Leave a Comment