Type to search

Događanja Gospodarstvo Otočac Politika

Potpisan Ugovor o sanaciji Stacionara Doma zdravlja Otočac

Share

Uskoro će započeti adaptacija i sanacija Stacionara Doma zdravlja Otočac. Jamči to potpisivanje Ugovora o infrastrukturnim radovima na adaptaciji dijela prostora Doma zdravlja Otočac za obavljanje zdravstvene djelatnosti. Ugovor su potpisali župan ličko-senjski Ernest Petry u nazočnosti najbližih suradnika te u ime izvođača radova Zoran Tkalec iz zagrebačke građevinske tvrtke „Rebako“. O važnosti budućeg projekta govorio je župan Petry.

 

Današnji Ugovor vezan je uz uređenje Stacionara Doma zdravlja Otočac. Unatrag nekoliko godina zaposlenici i pacijenti ovog dijela Doma zdravlja Otočac rade i borave u neadekvatnom prostoru pa se na taj način obavljaju usluge u neprihvatljivim uvjetima potrebnim pacijentima. Ovaj Dom zdravlja obuhvaća rad s pacijentima sa šireg područja Grada Otočca te Općina Brinje i Vrhovine. Ličko-senjska županije je za realizaciju ovoga projekta iz svojega proračuna osigurala 120 556,88 eura s PDV-om.  Rok za izvođenje radova je dva mjeseca, kazao je župan Petry. Ugovoreni radovi odnosit će se na poboljšanu izolaciju, zamjenu unutarnje infrastrukture, uređenje radnih prostora i sanitarnog čvora. 

 

Prisutnima se obratila i pročelnica upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, demografiju i mlade te stambeno zbrinjavanje Dubravka Rukavina, koja je naglasila kako se potpisani ugovor uz navedeno odnosi i na promjenu dotrajale elektroinstalacije koja je jako bitna za provođenje djelatnosti iz razloga što stacionar radi 24 sata dnevno.

 

Ravnatelj Doma zdravlja Otočac Ivan Furlan istaknuo je kako ova ustanova zbog dugovanja dobavljačima u iznosu od 1.2 milijuna eura nije u mogućnosti sama snositi troškove građevinskih radova niti nabavku moderne medicinske opreme, pri čemu je dragocjena financijska pomoć Ličko-senjske županije kao njihovog osnivača.

Leave a Comment