Type to search

Događanja Gospić Gradovi Politika

Gospićki HDZ-ovci dali snažnu potporu Andreju Plenkoviću i njegovom timu za još jedan mandat u HDZ-u

Share

Odmah nakon povratka iz Grčke sinoć je Gospić posjetio premijer Andrej Plenković koji je ujedno kandidat za još jedan mandat predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

U pratnji Andreja Plenkovića bili su članovi njegovog tima “Odvažno za Hrvatsku”, kao kandidati za vodstvo HDZ-a u nadolazećem razdoblju: Tomo Medved – ministar hrvatskih branitelja koji je ujedno kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a te kandidati za potpredsjednike stranke: Zdravka Bušić, Ivan Anušić, Branko Bačić i Oleg Butković.

Plenkovića i njegov tim su u prepunoj dvorani gospićkog KIC-a dočekali mnogobrojni gospićki članovi HDZ-a koji su njemu i cijelome timu “Odvažno za Hrvatsku” dali bezrezervnu potporu za vođenje stranke u nadolazećem razdoblju.

Obraćajući se okupljenima Andrej Plenković u svom govoru odgovorio je na kritike onima koji misle da je HDZ skrenuo u lijevo te je naglasio kako se HDZ pod njegovim vodstvom nalazi točno tamo gdje ga je pozicionirao dr. Franjo Tuđman, da se stranka pod njegovim vodstvom zalaže za vrijednosti Domovinskog rata što je uočljivo kroz izmjene zakona o hrvatskim braniteljima, jačanje Hrvatske vojske što je potkrijepio vraćanjem vojske u vojarne od Vukovara do Istre itd., jačanje hrvatske policije, donošenjem Zakona o nestalima, vraćanjem 30. svibnja kao Dana državnosti sukladno politici prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, proglašenje Vukovar kao grad posebnog pijeteta…

U govoru Plenković je istaknuo da se ne može dobro raditi ako barem najuže vodstvo stranke nije usmjereno prema istom smjeru, ne možeš voziti pod ručnom, čuje se, zato smo stvorili tim od šest ljudi koji svi imaju svoja postignuća te će svatko od njih moći dati svoj doprinos. Sada mi je jasnije nego prije par godina koliko je važno imati koherentno upravljanje strankom, nakon čega je pozvao članstvo HDZ-a da ponaosob daju svoje povjerenje cjelokupnom timu koji je okupio.

Osim Andreja Plenkovića članstvu HDZ-a u Gospiću su se obratili i kandidati za potpredsjednike: Ivan Anušić, Branko Bašić, Zdravka Bušić i Oleg Butković te kandidat za zamjenika predsjednika stranke Tomo Medved.

LP

Leave a Comment