Type to search

Događanja Gradovi Otočac Sport

KOŠARKAŠKI KLUB OTOČAC Postani član – Ubaci koš za KK Otočac

Share

Nakon pauze od skoro dvije godine, točnije od 12.3.2020. godine uslijed odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite kada su obustavljena natjecanja svih rangova i kategorija radi pandemije virusa COVID-19 , pa do listopada 2021. godine nisu se održavali treninzi u dvorani. Nakon odluke Ministarstva turizma i sporta ponovo se vraćamo u dvoranu krajem 2021. godine.

Proteklog vikenda gostovali smo kod prijateljskog kluba KK Pakoštane kada su jednodnevnom druženju sudjelovala dva uzrasta košarkaša i to 2007/2008 i 2009/2010 a odigrana je i prijateljska utakmica. Zahvaljujemo se KK Pakoštani i treneru Dinku na gostoprimstvu. Bila je to prilika da nakon dugo vremena odigramo utakmicu u gostima a košarkaši su se osim utakmice i treninga na otvorenom družili i uživali na proljetnom suncu. Izbivanje s parketa štetilo je svima posebice našim malim košarkašima koji su s radošću prihvatili prijedlog o jednodnevnom druženju, a kako su se proveli vidljivo je u galeriji i videozapisima na FB profilu KK Otočac.

KK Otočac nastavlja dalje sa pripremama za sezonu 2022/2023. Pozivamo još jednom sve svoje bivše članove da se ponovno priključe treninzima a isto tako očekujemo i nove članove na upisu svaki ponedjeljak, srijedu i petak u 18:30 u dvorani Srednje škole u Otočcu.

Početkom godine Klub je održao i skupštinu, izabrano je novo rukovodstvo i osmišljen plan daljnjih aktivnosti za 2022. godinu kroz projekt pod nazivom „Ubaci koš za KK Otočac“ koji je prijavljen na Natječaj za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022. godini objavljen od strane Ministarstva turizma i sporta, a osmišljena je platforma za aktivnosti Kluba u budućnosti. Novi predsjednik Kluba je Oliver Bakarić, a članovi Upravnog odbora su Juraj Draženović, Dominik Orešković, Josip Orešković, Marko Pećarić, Tomislav Podnar i Tin Jergović.

Dugogodišnja tradicija i važnost KK Otočac trebala se obilježiti 2021. godine kada se navršila 50. godina osnivanja Kluba. Podsjetnik za mlađe naraštaje kako je prvi otočki košarkaški klub osnovan davne 1971. godine pod nazivom Košarkaški klub “Sloga” i koji je djelovao do 1991. godine, a 2001. godine osnivanjem Košarkaškog kluba Otočac nastavljena je ponovo otočka košarkaška tradicija. Zbog već spomenutih mjera uslijed mjera radi pandemije Klub nije mogao održati obilježavanje velike obljetnice ali su u pripremi materijali od kojih bi se tiskala prigodna brošura o sportu koji je svakako u prošlosti obilježio grad Otočac.

Ovim putem KK Otočac zahvaljuje svima koji su proteklih godina ostali uz KK Otočac i nisu odustali od kluba i košarke – kraljice sportova. Sportski pozdrav!

         KK Otočac

Leave a Comment