Type to search

Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je 15 prometnih nesreća

Share

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je 15 prometnih nesreća i provedene su preventivno represivne akcije u prometu

Foto: Ilustracija

Šest je prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića (2 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena), Korenice (2 prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene), Senja (1 prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene) i Novalje (1 prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena).

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u subotu, 14. kolovoza 2021. godine u 19,30 sati u Gospiću kada je 41-godišnjak iz Gospića upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz centra grada u smjeru Smiljana, te je počeo skretati ulijevo a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, nakon čega ga u prednji lijevi dio automobila udara motocikl zagrebačke registracijske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 19-godišnjak iz Zagreba a koji je na dijelu ceste gdje je puna uzdužna linija pretjecao taj osobni automobil. Vozač motocikla je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (2), Korenice (2), Karlobaga (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 25 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 13. kolovoza u Otočcu, kod 40-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.23 g/kg).

Leave a Comment