Type to search

Gospodarstvo Zanimljivosti

Svečano otvoreno zajedničko prodajno mjesto proizvoda sa certifikatom “Lika Quality”

Share

Vođeni vizijom održivog razvoja, i ove je godine u Nacionalnom parku Plitvička jezera otvoreno prodajno mjesto za lokalne proizvode proizvedene u destinaciji Lika. Ovi proizvodi imaju snažno uporište u tradiciji ličkog kraja a nositelji su oznake regionalnog sustava kvalitete „Lika Quality“.

„Lika Quality“ dio je petogodišnjeg projekta integralnog gospodarskog razvoja Like i podvelebitskog primorja INTEGRA LIKA 2020, kojeg provode LAG Lika i Klaster Lika Destination. Brend „Lika Quality“ obuhvaća lokalne proizvode iz destinacije Lika koje karakterizira viši stupanj kvalitete i uporište u tradiciji te broji preko 170 proizvoda. Prodajom proizvoda koji nose oznaku „Lika Quality“ omogućava se lokalnim proizvođačima uključenje u turistički razvoj destinacije i jamči njen održivi razvoj.


Na današnjem otvorenju ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera i jedan od kreatora cijelog sustava Tomislav Kovačević, govorio je o nužnosti poslovanja po modelu održivog razvoja jer samo na taj način čuvamo prirodu koju smo zatekli od naših predaka i predajemo je očuvanu budućim naraštajima. Projekt INTEGRA LIKA, kao što mu i sam naziv kaže, integrirao je sve ono što godinama nije bilo integrirano a rezultati su itekako vidljivi. Stoga je istaknuo kako je Lika Quality jedinstven projekt u Republici Hrvatskoj i prije svega predstavlja gospodarsku notu ali i demografsku. Ovakav pozitivan odnos prema lokalnim proizvođačima poruka je ne samo inozemnim posjetiteljima već i lokalnom stanovništvu, poglavito malim proizvođačima, da NP Plitvička jezera stoje uz njih i dugoročnom suradnjom neće dozvoliti da budu prepušteni sami sebi.
Uz to, Nacionalni park Plitvička jezera ovakvom suradnjom nastoji pružiti svim posjetiteljima priliku za kušanje i kupnju proizvoda premium kvalitete, proizvedenih u destinaciji Lika.

Leave a Comment