Type to search

Zanimljivosti

Kuća za odmor – Uređenje interijera

Share

Hrvatska je zemlja turizma. Čitava ekonomija države zavisi o turizmu. Iznimne prirodne ljepote kako Jadrana i otoka, tako i kontinentalne Hrvatske, Like i Gorskoga Kotara, veliki broj nacionalnih parkova, jedan od najljepših advenata u čitavoj Europi iz godine u godinu pravi su magnet za turiste iz čitavoga svijeta koji u sve većem i većem broju posjećuju našu državu. Kako raste broj turista i noćenja, tako raste i broj apartmana na moru, kuća za odmor, villa i hotela. U današnjem članku predstaviti ćemo Vam zlatna pravila o kojima morate voditi računa prilikom uređenja kuće za odmor. Što je kuća za odmor opremljenija i ljepše uređena to će Vam porasti i cijena najma. Stoga ulaganje u kuću za odmor je dugoročna investicija, a ne trošak! Krenimo redom.

1. Kuhinja – prilikom uređenja kuhinje za vašu kuću za odmor – vodite evidenciju da je ista opremljena sa svim aparatima i pomagalima (blender, mikrovalna pećnica, kuhalo za vodu, čajnik, štapni mikser…). Također vodite evidenciju o kvaliteti materijala, bojama, rasvjetnim tijelima i funkcionalnošću. Svakako savjetujemo izradu kuhinje po mjeri koja je puno kvalitetnija i otpornija na habanje u odnosu na komercijalne kuhinje koje se prodaju po trgovačkim centrima i koje se štancaju u velikim serijama. Kuhinja po mjeri maksimalno iskorištava prostor, ostavlja dojam luksuza i kvalitete. Odabirom kuhinje po mjeri sami birate boju, materijale (iveral, iveral u visokom sjaju, medijapan (folija i lakirani), akril) i kuhinjske elemente.

2. Određivanje budžeta – iznimno je bitna stavka prilikom uređenja interijera. Vrlo je bitno znati s koliko sredstava raspolažete. Sukladno tome treba odrediti priroritete. Da li ići na skuplje uređenje kuhinje i kupaonice, a ostali dio kuće urediti malo jeftinijim materijalima i namještajem. Da li kupiti skuplji box spring krevet ili neku jeftiniju varijantu francuskoga ležaja i slično.

3. Udobnost na prvom mjestu – svatko kada dođe na godišnji odmor želi kvalitetan i udoban krevet kako bi se mogao dobro naspavati. Zato je bitno da u spavaćoj sobi imate kvalitetan krevet, dobar madrac i jastuke za spavanje. Ukoliko je spavaća soba manjih dimenzija dobro je imati krevet sa spremnikom za posteljinu. Isto tako bitno je u dnevnom boravku imati kvalitetnu i udobnu garnituru na kojoj se čovjek može udobno „izvaliti“ i pogledati dobar film ili utakmicu. Kada govorimo o terasama vodite evidenciju da si kupite kvalitetne i udobne stolice. Poželjno je imati i nekakvu ljuljačku za izležavanje i uživanje u pogledu.

4. Kupaonica – mora biti pod broj jedan čista i uredna. Pripazite na kamenac i packe na ogledalima i staklima od tuš kade. Niti jedan gost ne voli prljavu kupaonicu. Ukoliko Vam je kupaonica manjih dimenzija naručite si namještaj po mjeri. Od ormarića do umivaonika. Svakako idite na ugradbenu WC školjku koja djeluje puno modernije i skladnije u odnosu na standardnu.

5. Tips & tricks za doček gostiju – svatko voli mini iznenađenja na godišnjem odmoru. Dočekajte svoje goste sa sezonskim voćem na stolu i malo proizvoda koji simboliziraju Vaš kraj. U kupaonici postavite mini paketiće sapuna i kremica. Ostavite im magnetić za hladnjak s datumom njihova dolaska. Gosti će to cijeniti te će ostaviti dobre ocjene na svim online recenzijama.


Brojne tvrtke u Hrvatskoj nude usluge uređenja interijera i izradu kuhinja i namještaja po mjeri. Jedna od njih s dugogodišnjim iskustvom i provjerenom kvalitetom su Interijeri Zadro koji svoj izložbeni salon imaju u najvećem trgovačkom centru u Hrvatskoj – Westgate Cityju! Posjetite ih, pogledajte izložbene primjerke i dogovorite detalje s iznimno profesionalnim i stručnim osobljem spremnim za odgovore na sva Vaša pitanja. Kvaliteta izrade, fleksibilnost kod kreiranja namještaja i brzina izrade samo su neke od odlika ove renomirane tvrtke!

Leave a Comment