Type to search

Zanimljivosti

Centralno mjesto svakog doma – kuhinja po mjeri – koraci pri kupovini

Share

Svaki odličan dan započinje u odličnoj kuhinji. Danas je kuhinja sinonim svakoga doma. U kuhinji objedujemo, vodimo važne razgovore, družimo se sa svojim ukućanima i prijateljima – jednom riječju provodimo jako jako puno vremena uživajući u hrani i ostalim čarima hedonizma. Stoga je jako bitno da si kupimo kvalitetnu i funkcionalnu kuhinju koja će nam trajati godinama. Već duži niz godina trend je da kuhinja bude spojena sa dnevnim boravkom upravo radi isticanje njezine ljepote. Kuhinja se ne mijenja svakih nekoliko godina – stoga je ključno da si kupite modernu – svevremensku kuhinju po mjeri koja će se prilagoditi svakom prostoru i koja će Vaš dom učiniti savršenim duži niz godina. Pogledajmo u nastavku koje sve korake trebamo uraditi prije nego naša kuhinja po mjeri bude montirana u našem domu.

1. Fotografiranje prostora
Potrebno je fotografirati svaki zid na koji će ići nova kuhinja. Bitno je da se vidi gdje su instalacije za vodu, struju, plin, gdje se nalazi prozor, gdje se nalazi izlaz na napu i slično. Poslikajte sve detaljno i pošaljite fotografije tvrtki s kojom ste dogovorili izradu kuhinje po mjeri. Ukoliko je Vaša kuća u izgradnji – dovoljno je da pošaljete samo tlocrt prostra.

2. Mjerenje dimenzija prostora
Bitno je detaljno izmjeriti prostor u koji će se ugraditi kuhinja. Širina, visina, dubina. Bitno je znati gdje ide umivaonik, gdje ide pećnica, a gdje hladnjak. Skicirajte si lagano sve elemente sa dimenzijama na jednom papiru i dostavite ih izvođaču radova.

3. Odabir oblika kuhinje
Kuhinja može biti ravna, U oblika ili pak L oblika. Kuhinja može biti sa ugradbenim hladnjakom i otokom. Bitno je da budete maštoviti i prilagodite oblik kuhinje Vašem prostoru i željama.

4. Odabir boje, dekora i elemenata
Idući korak je odabir boje kuhinje. Da li ćete ići na jednobojnu kuhinju ili kombinaciju dviju triju boja? Budući da je danas u ponudi more boja i dekora – ovo predstavlja popriličan izazov. Najbolje rješenje je uzeti katalog materijala i onda lagano odlučiti koja boja i dekor Vam se najviše sviđa. Kakvu ćete radnu ploču kupiti? Da li će Vam kuhinja imati ručkice ili ne? Hoćete li odabrati klasična vrata za otvaranje elemenata ili podizni sistem? Puno je tu upitnika na koje morate dati odgovor prije nego krenete u samu izradu kuhinje po mjeri.
5. Proizvodnja
Kada ste sve usuglasili i dogovorili vrijeme je za izradu Vaše kuhinje. Suvremena tehnologija – Stručno osoblje – CNC uređaji – napraviti će Vašu kuhinju onakvom kakvu ste i zamislili.
6. Dostava i Montaža
Najslađi je dio koji vlasnik naručene kuhinje s nestrpljenjem očekuje. Vrhunski tim stručnjaka dostaviti će Vašu kuhinju kamionom, sve elemente će montirati profesionalno i naravno na kraju će sve počistiti za sobom.


Iz svega navedenoga vidite i sami da put do nove kuhinje po mjeri može biti trnovit ili jednostavan – ovisno koliko ste zahtjevni i koje sve ideje želite pretvoriti u stvarnost. Jednom kada vidite kako izgleda Vaša kuhinja montirana i spremna za upotrebu – zaboravit ćete na sve ove prethodne korake.

Leave a Comment