Type to search

Uncategorized

Više od 4 milijuna kuna vrijedna medicinska oprema stiže u Liku

Share

Uz nabavu opreme nastavljamo u osnaživanju stručnih ljudskih potencijala pa se nadam da će naši sugrađani pozdraviti ove pozitivne promjene u zdravstvu, istaknuo je župan Petry

GOSPIĆ Zdravstveni sustav i neke medicinske ustanove Ličko-senjske županije uskoro će biti bogatije za mnoštvo dijagnostičko-terapijske opreme i ostale medicinsko tehničke podrške. Očitovat će se to u Domovima zdravlja Otočac, Senj i Korenica. Ugovore o nabavi opreme potpisao je danas župan ličko-senjski Ernest Petry i predstavnici tvrtke SIEMENS.

-Za ovu opremu osigurano je 4. 252 000 kuna, od čega 3.605 839 čine sredstva EU fondova, Središnje agencije za financiranje (SAF-u) i resornog Ministarstva, dok Ličko-senjska županija sudjeluje sa 646 219 kuna.

Osim spomenutih Domova zdravlja dio opreme namijenjen je i ambulanti u Donjem Lapcu.

Kroz ove Ugovore riješili smo problem jednog digitalnog RTG uređaja za Dom zdravlja Otočac, digitalni mamograf za Dom zdravlja Senj i ginekološki UZV za Dom zdravlja Korenica.

Očekujem nastavak naše suradnje kroz nabavku sredstava iz EU-fondova i resornog Ministarstva. Također nastavljamo u osnaživanju stručnih ljudskih potencijala pa se nadam da će naši sugrađani pozdraviti ove pozitivne promjene u zdravstvu, istaknuo je župan Petry.

Direktor tvrtke „Siemens Heolthcore“ d.o.o. iz Zagreba Neven Carev zahvalio se na povjerenju jer je njegova tvrtka već dulji niz godina prisutna i vrlo aktivna u Ličko-senjskoj županiji.

-Ovim Ugobvorima obuhvaćen je i jedan mamograf, što nam je iznimno drago kako bi se povećala kvaliteta dijagnostike raka dojke. Zajedno s vašim stručnjacima vrlo rado ćemo taj uređej instalirati i dati svoju tehničku podršku u njegovom radu, a svakako za kvalitetniju uslugu i veće zdravlje pacijentica s područja Grada Senja i okolice, kazao je direktor Carev.

Marketinški direktor korporacije „Shimadzu“ Gordan Tomac naglasio je kako će tvrtka iz koje dolazi ugraditi dva moderna RTG uređaja.

-To će značiti povećani stupanj kvalitete dijagnostike, uz neusporedivo manje zračenja za pacijente. Ovo je prigoda svih nas zahvaliti se Ličko-senjskoj županiji na transparentno provedenom natječaju. Ističem ovo zato što Ličko-senjska županija može biti primjer ostalima kako se sustav javne nabave mora odvijati u Hrvatskoj, zaključio je Gordan Tomac.
Njegovim riječima pridružio se i župan Petry koji je pohvalio sve svoje suradnike na promtno, transparentno i zakonski obavljenoj javnoj nabavi.

-Svi mi u ovoj jedinici lokalne samouprave težimo tome da budemo što otvoreniji, da se sve provodi po Zakonu. Kao i u ovom slučaju želimo za naše zdravstvene ustanove uzeti najkvalitetniju opremu po najpovoljnijim cijenama. To je zapravo strategija našega rada presudna za dugoročni razvoj ove županije u svim segmentima. I dalje vam ostajemo na raspolaganju kao pouzdan partner na kojega uvijek možete računati. To je u intersu svih nas, vas kao dobavljača vrhunske medicinske opreme i nas kao žitelja Ličko-senjske županije, naglasio je na kraju sastanka župan Ernest Petry.

Svoje zadovoljstvo postignutom suradnjom izrazila je u ime Siemensa i financijska direktorica Snježana Dubravka Petrovečki.

Foto/tekst: Marin Smolčić

Više od 4 milijuna kuna vrijedna medicinska oprema stiže u Liku

Leave a Comment