Type to search

Uncategorized

Reagiranje glavnog tajnika Alena Zorića

Share

Prije svega od jedne ovakve „veličine“ i „političkog vjerodostojnika“ nismo mogli očekivati par korektnih riječi i stisak ruke kao znak poštovanja novoj stranci LiPO. Slijede nam lokalni izbori i na žalost poslije ovakvog priopćenja, a očito i nervoze dvojimo da korektnih sučeljavanja ideja neće biti.
Stranka LiPO koristila je dvoranu za sastanke Ličko-senjske županije, isključivo temeljem zakona, odnosno županijskih akata koji to omogućuju svima.
Isti prostor za iste aktivnosti koristio je i HDZ i Ernest Petry. Taj isti Ernest Petry, istu dvoranu za tiskovnu konferenciju koristio je i s drugim političkom opcijama, HSP –om i Burom promjena. Gosp. Ernest Petry imao je i tiskovne konferencije kada je bio na listi SDP –a i zato uz dužno poštovanje ne pristajemo da nam on dijeli lekcije.
Također se moramo složiti i s dijelom izjave „Ne može nam nitko ništa “ koju je upotrijebio Ernest Petry što smo i mi sami osjetili kada su predstavljeni naši povjerenici i njihovi zamjenici.
Moramo se osvrnuti i na tvrdnju Ernesta Petryja da su najjača politička opcija i da imaju većinu u Županijskoj skupštini. Istina je da imaju većinu zajedno s Nezavisnom listom Darka Milinovića i Ante Dabe što je vidljivo kod svih glasovanja pa i kod zadnjeg glasovanja o proračunu. Znači HDZ sa svoja četiri koalicijska partnera nema većinu.
Kada je riječ kako kaže Petry da su najjača politička opcija da podsjetimo. Prije četiri godine u Gradu Gospiću lista HDZ-a je dobila 54 %, a kada ju je kreirao Ernest Petry HDZ je dobio 25 % te postao u Gospiću treća politička opcija. Ovaj podatak govori više od svih priopćenja.
Uvjereni sam da ovo neće biti obrazac ponašanja u izbornoj kampanji. Sučelimo se sa ljudima i idejama, a ne podmetanjima.

                Glavni tajnik 
                 Alen Zorić

Leave a Comment