Type to search

Politika

Velebna pobjeda HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji

Share

Prvi krug lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji prošao je u znaku velebne pobjede Hrvatske demokratske zajednice i koalicijskih partnera
što iznova svjedoči o snazi i vjerodostojnosti stranke građene na ideološkim i državotvornim smjernicama i političkim određenjima prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Kandidat za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry ušao je u drugi krug s aktualnim županom Darkom Milinovićem, a Petryjeva pobjeda u
drugom krugu nije upitna.
Stanje u gradovima i općinama: u gradu Senju veliku pobjedu u prvom krugu ostvario je HDZ-ov kandidat Jurica Tomljanović, Ivan Dabo Đono u gradu Novalji ušao je u drugi krug, a HDZ je u Novalji ostvario pobjedu i za Gradsko vijeće Grada Novalje. U Gospiću Mario Stilinović ide u drugi krug izbora.
Načelnik Općine Perušić Ivan Turić – Bećar potvrdio je načelničko mjesto u prvom krugu kao i načelnici Općine Lovinac Ivica Miletić i Općine Udbina Josip Seuček. Koalicijski partner u Brinju Zlatko Fumić također je zabilježio značajan izborni rezultat u prvom krugu i ponovno postao načelnik Općine Brinje.
U drugi krug ulazi i načelnik Općine Karlobag Boris Smojver u kojem se očekuje pobjeda za mjesto načelnika.
U izborimo za Županijsku skupštinu nositelj liste HDZ-a i koalicijskih partnera Marijan Kustić ostvario je uvjerljivu pobjedu s više od 1400 glasova razlike nad Darkom Milinovićem.
Aktualni župan Milinović i njegova stranka LiPO nisu pobijedili za nijedno gradonačelničko i načelničko mjesto u LSŽ, a izgubili su i nemaju mogućnost sudjelovanja u vlasti u nijednom gradskom i općinskom vijeću kao ni u Županijskoj skupštini.

Ponosni na ostvarene rezultate, a nakon podrobnije analize, izborni će stožeri HDZ-a zajedno s kandidatima za drugi krug iznaći najbolja rješenja u cilju završetka izbornog procesa koji će biti okončan
konačnom pobjedom Hrvatske demokratske zajednice.

Leave a Comment