Type to search

Politika

REAGIRANJE Ivan Tomljenović: Koliko Milinović podržava Karlobag pokazuje i to da su ga i “njegovi” do jučer htjeli dočekivati prosvjedima!

Share

Uredništvo portala Indirektno zaprimilo je reagiranje načelnika Općine Karlobag g. Ivana Tomljenovića na priopćenje Stranke Lipo-Karlobag i Nezavisne liste Općine Karlobag koje prenosimo u cjelosti

Poštovani,

Općinska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Općine Karlobag, koje je i jedino političko tijelo koje dugi niz godina djeluje na području naše općine, jasno je ukazivala da je NLOK odnosno Nezavisna lista Općine Karlobag sve osim nezavisna i da je ona mlađi klonirani oblik nezavisne liste koju je 2013. godine na lokalnim izborima vodio upravo Ivica Bačić. I nimalo se nismo iznenadili kad su isti kako u naglašavaju “samo“ podržali prijedlog kandidata za načelnika Ivicu Bačića. Budimo realni gotovo svi članovi nezavisne liste sa lokalnih izbora 2017. godine povezani su rodbinski ili interesno sa Ivicom Bačićem.

Ako već javno i transparentno pokazuju svoje stavove prije cijele ove priče u obliku priopćenja trebali su navesti da su prvo podržavali kandidata Domovinskog pokreta Karlobag Roberta Liliona, ali su istom okrenuli leđa i stali uz svog mentora.

Drago nam je što su spomenuli unutarstranačke izbore HDZ-a i nezadovoljne kandidate. Bitno je napomenuti nezadovoljne kandidate koji su izgubili unutarstranačke izbore HDZ-a. Zašto su ti kandidati pozvali nezavisne na sastanak tek kad su izgubili izbore u HDZ-u? I to izbore po principu jedan član jedan glas. Zašto prije gubitka nisu izašli iz stranke i pridružili se Lipo? O samim kandidatima u ovom priopćenju nećemo trošiti riječi, ali svima nam je poznato koliko su “voljeli“ i podržavali rad Darka Milinovića do prije par mjeseci. Ali kako kažu “zbog višeg javnog interesa“ prešli su preko svega. Navedeni članovi sastanka su uostalom već više puta “prelazili“ preko svojih uvjerenja te osim nezavisnih bili članovi i simpatizeri uz Hrvatsku demokratsku zajednicu i Hrvatske seljačke stranke, Hrvatske stranke prava, Bure promjena, Domovinskog pokreta itd.

Koliko dr. Milinović podupire i daje podršku Karlobagu do prije neki dan su pričali i sami članovi sastanka kad su ga transparentima i prosvjedima željeli dočekivati na rivi ili su pak ponosno na sjednicama općinskog vijeća isticali kako se ponose time što im Milinović stranački ne naređuje što moraju raditi. Zaboravljeno je i to da na prijevremenim izborima za članove županijske skupštine  Ličko-senjske županije na svojoj nezavisnoj listi nije imao niti jednog kandidata sa područja naše općine, kao i koliku je podršku Milinović dao jedinom Karlobažaninu koji se drznuo kandidirati na rukovodeće mjesto institucije izvan općine Karlobag.

Podjele koje navode ne radi HDZ Općine Karlobag nego upravo potpisnici priopćenja. Ono što smo upravo mi odijelili je da privatni interes ne ide ispred javnog, a to ćemo vas u ovoj kampanji i podsjetiti. Koliko god oni željeli zaboraviti podsjetiti ćemo vas da vlast služi narodu, a ne da je tu za bogaćenje pojedinaca. Svi mi dobro znamo koliko su se punili privatni džepovi do 2009. godine, a koliko privatnika ima koristi od našeg proračuna nakon te godine.

Na kraju nešto o transparentnosti. Općina Karlobag do 2010. godine nije imala ni svoju web stranicu, a sad nas prozivaju za transparentnost. Na istoj možete pronaći proračune i izvješća Opčine Karlobag. Na sva pitanja o prijedlogu proračuna i izvješćima o izvršenju proračuna smo odgovorili. Nažalost nezavisni vijećnici nisu ih gotovo ni imali. Koliko su željeli promijeniti lošu putanju općine dovoljno govori činjenica da u 4 godine kao vijećnici nisu dostavili niti jedan prijedlog koji bi uvrstili u proračun Općine Karlobag, a čak smo ih pozivali da dostave. Toliko im je bitna naša općina i opće dobro.

S poštovanjem,

Predsjednik OO HDZ Karlobag                                                                                                            Ivan Tomljenović

Leave a Comment