Type to search

Politika

Priopćenje HSU-a: Što su nam nudili

Share

Sukladno članku 40. Zakona o medijima, a u cilju objektivnog informiranja dostavljamo Vam odgovor na članak objavljen 02.travnja. 2021.godine na više lokalnih portalu pod naslovom „ Bižanović dobio ozbiljnu alternativu: Imenovani povjerenici Stranke umirovljenika u županiji „

Kako se na Veliki petak dan Isusove muke i smrti oglasio Lazar Grujić svojom poslanicom stanovnicima Ličko-senjske županije, danas na Veliku subotu, dan kada je Isusovo tijelo u grobu, dan je duboke tišine, no to nije obična tišina, ustvari to je tišina koja je glasna, tišina koja vapi za pravdom, tišina koja vapi za istinom, tišina koja postavlja pitanja i traži odgovore… Kao kršćanin, katolik, angažirani vjernik, župni i biskupijski Pastoralni vijećnik moram birati riječi za odgovor .

1.Istina je da je župan Milinović razgovarao sa mnom  kao mogućim koalicijskim  partnerom, na što sam se ja zahvalio i kazao da HSU jedina parlamentarna stranka u RH ( od 15 stranaka umirovljenika) te je dugogodišnji koalicijski partner s HDZ-om, bez obzira tko je na čelu stranke u Ličko-senjskoj županiji.

2. Dana 15.ožujka 2021.godine Branislav Jelenić bivši predsjednik ŽO HSU Zadarske županije koji je napustio HSU sa svim članstvom i prešao u SU ( Stranku umirovljenika) nudi mi ultimativnu suradnju sa SU-om i moj prelazak u SU a time me nagrađuje predsjednik stranke Grujić po njegovim riječima sa mjestom člana Predsjedništva i predsjednikom ŽO SU Ličko-senjske županije te prolaznim mjestom u Skupštinu jer stranka LiPO dogovara suradnju sa SU-om.  Naravno da ja sam ne mogu donijeti odluku te je članstvo odlučilo da se odbije ponuda SU-a, a o čemu sam osobno izvijestio i našeg predsjednika generala Veselka Gabričevića. U prilogu dio prepiske : citat „U nadi da će vaše organizacije prihvatiti naš poziv za pristup Stranci umirovljenika, srdačno Te pozdravljam…..Branislav Jelenić – član Predsjedništva i predsjednik ŽO SU Zadarske županije.“

3. Ja osobno sam sa Županom na njegov poziv, u njegovom Kabinetu pregovarao oko Proračuna i prigovarao malom iznosu koji se izdvaja za socijalu i skrb umirovljenika u županiji . Oko proračuna se nismo usuglasili ali kao takav je ipak prošao jer je obrazloženje da se vrši ušteda na svim nivoima.  Dakle kako se navodi u članku da „politički predstavnici umirovljenika na prvo mjesto stavljaju svoj osobni interes i to šteti brojnoj populaciji umirovljenika u Ličko-senjskoj županiji“  baš suprotno, ja kao jedini predstavnik umirovljenika u Skupštini Ličko-senjske županije uvijek sam se kroz svoj angažman zalagao za brigu oko umirovljenika, a i kroz Odbor za zdravstvo i socijalnu skrb. Dakle, ovdje netko debelo obmanjuje javnost, da sam prihvatio poziv SU danas bi bio član Predsjedništva te stranke.

4. I na kraju želim kazati da HSU – Hrvatsku stranku umirovljenika vodi umirovljeni general Veselko Gabričević koji je obranu Grada Dubrovnika preuzeo u dramatičnim okolnostima ranjavanja zapovjednika Nojka Marinovića, ujedno i postao zapovjednik 163. Dubrovačke brigade. Poslije operacije Medački džep postaje zapovjednik  Zbornog područja Gospić , a uskoro i zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta Petar Zrinski. Za njegova mandata otpočela je ratna škola , jedno vrijeme je bio inspektor za Oružane snage, i čelnik Zapovjedništva za obuku Hrvatske kopnene vojske, da bi u mirovinu otišao 2004. godine s činom generala Hrvatske vojske.  Životopis Laze Grujića pročitajte na Googlu .

5. HSU – Hrvatska stranka umirovljenika i dalje ostaje stabilan višegodišnji koalicijski partner HDZ-a koji dajemo podršku svima kandidatima na svim razinama od Župana, Gradonačelnika i načelnika Općina u cijeloj Županiji ličko-senjskoj, a  koji Sporazum ćemo uskoro javno objaviti. Svjesni smo da je HSU jaki koalicijski partner i nesalomljivi, a i po brojnosti među vodećim strankama u Županiji, i to nekom ne odgovara.

Dragi prijatelji, neka Vam svijetlost Božja obasja put danas i stalno. Kristova muka i uskrsnuće stalan su podsjetnik na prolaznost ovoga života i važnost plemenitog i dobrog ophođenja prema bližnjem.

Sretan i blagoslovljen Uskrs !

 

Ivan Bižanović

Predsjednik GO HSU Otočac

Županijski povjerenik HSU-a

Leave a Comment