Type to search

Događanja Gospić Politika

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao punu potporu Petryju – kandidatu za župana LSŽ

Share

Izborni stožer Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Ličko-senjske županije danas je u dvorani KIC-a Gospić organizirao svečano potpisivanje Sporazuma o prijeizbornoj i poslijeizbornoj suradnji (koaliciji) političkih stranaka koje će zajedno s kandidacijskim listama nastupiti na skorim lokalnim izborima na području Ličko-senjske županije i podržati kandidata za župana Ernesta Petryja i kandidatkinju za zamjenicu župana Ličko-senjske županije Jasnu Orešković Brkljačić, kao i kandidate za gradonačelnike i načelnike Općina.

Podršku ovom činu dali su svojim dolaskom predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić i svi kandidati za gradonačelnike i načelnike s prostora Ličko-senjske županije.

Goste iz središnjice stranke dočekali su predsjednik ŽO HDZ-a Marijan Kustić, kandidat za župana Ernest Petry i kandidat za gradonačelnika Gospića Mario Stilinović.

S toplim riječima dobrodošlice predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću i glavnom tajniku HDZ-a Krunoslavu Katičiću zahvalio se Mario Stilinović, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Gospića.

Kustić je potom potpisao koalicijske sporazume s predsjednikom ŽO HSS-a Zlatkom Fumićem, povjerenikom ŽO HSU-a Ivanom Bižanovićem i predsjednikom Hrvatske bunjevačke stranke Markom Prpićem.

Predsjednik županijskog HDZ-a Marijan Kustić se u obraćanju posebno zahvalio predsjedniku Plenkoviću koji često boravi u Ličko-senjskoj županiji i daje joj punu podršku u ostvarivanju brojnih Vladinih projekata i stranačkih ciljeva. Kustić je naglasio kako su se u Gospiću danas okupili najbolji stranački kandidati za budućeg župana, gradonačelnike i načelnike Općina.

Nakon Kustića nazočnima se obratio Ernest Petry. kandidat HDZ-a za župana Ličko-senjske županije zahvalivši se na dolasku predsjedniku Plenkoviću i glavnom tajniku Katičiću, najavivši da će HDZ i on kao kandidat za župana pobjediti na nadolazećim lokalnim izborima u Ličko-senjskoj županiji, kao i da će se nakon pobjede posvetiti investicijskim ulaganjima i razvoju gospodarstva u županiji na koji način bi se ostvarili uvjeti za stvaranje novih radnih mjesta i poboljšala trenutno iznimno loša demografska slika županije.

Andrej Plenković je govoreći o nadolazećim lokalnim izborima pohvalio potpisane lokalne koalicije sa strankama s kojima je HDZ u Ličko-senjskoj županiji dugogodišnji lokalni partner.

“Dolaskom na potpisivanje ovih koalicija svjedočimo našoj naklonosti da ŽO HDZ-a odabere s kim će nastupiti na ovim izborima. Ovo je jamstvo da će u Ličko-senjskoj županiji HDZ opet ostvariti sjajan pobjednički rezultat. Ovi lokalni izbori su još jedan test, test povjerenja hrvatskih građana i njihove naklonosti prema politici koju vodi ova Vlada. Naš program za ove izbore pod sloganom „Sad je bitno“ nastavak je platforme za koju smo već dobili povjerenje birača. Ova izborna jedinica kojoj pripada Ličko-senjska županija je tradicionalno uz HDZ. To je zalog i opsežnih priprema za ove lokalne izbore. Naša politika uvijek se zalagala za ravnomjerni razvoj Hrvatske, pri čemu jedinice lokalne samouprave igraju vrlo važnu ulogu. Zato smo danas u Gospiću i dajemo vam svesrdnu podršku”, rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković naglasivši da daje punu potporu Ernestu Petryju u kandidaturi za župana Ličko-senjske županije.

Leave a Comment