Type to search

Politika Senj

NOVI LIST Petry: ‘Neću biti župan autokrat. Vratit ću vam ono što vam pripada’

Share

SENJ- Pod sloganom „Sad je bitno-odvažno“ sinoć je u senjskom Domu kulture održan predizborni skup članova Gradske organizacije HDZ-a Grada Senja.

Otpočeo je državnom himnom i minutom šutnje za sve poginule branitelje, te za preminule članove HDZ-a i za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, a članovima stranke među ostalim se je obratio kandidat HDZ-a za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry kojem je u nedjelju u drugom krugu izbora za prvog čovjeka županije protukandidat aktualni župan Darko Milinović iz stranke Lipo.

„Čestitam Vam na fenomenalnim izbornim rezultatima koje ste postigli 16. svibnja,a obećavam vam čvrsto da ćemo pobijediti i 30.svibnja. Sve vas molim da izađete na izbore, da imamo čvrstu pobjedu kakva priliči onoj izvornoj HDZ . Samo tako možemo surađivati i pomoći Gradu Senju kako više ne bi imao opstrukcije od strane županije. Grad Senj ima probleme sa Lučkom upravom, sa Domom zdravlja, Grad Senj je samostalno financirao pojedine projekte koje je trebala financirati županija Ličko-senjska i takve stvari se u ovom gradu više neće događati. Zajedno sa gradonačelnikom Juricom Tomljanovićem i sa svima vama ćemo riješiti probleme koje imate, a imate ih zahvaljujući neradu i neodgovornosti župana Milinovića i njegovih poltrona koje je postavio po jedinicama lokalne samouprave i koji vode poduzeća kojima je županija osnivač. Toga više neće biti. Obećavam vam da ću u ponedjeljak zatražiti da ti ljudi svoje mandate meni stave na raspolaganje. Ako ne budu htjeli promijeniti ćemo upravna vijeća i nadzorne odbore i to riješiti redovnim procedurama. To je moja obaveza prema vama i to možete poručiti njima. Neću biti župan autokrat nego župan koji će surađivati sa vašim gradonačelnikom, vašim Gradskim vijećem i sa HDZ-om, a ne sa nekim interesnim klanovima. Pozivam vas i vaše obitelji i rodbinu da 30. svibnja na dan Hrvatske i Tuđmanove državnosti izađemo pobjedonosno na ove izbore i da čitavoj Hrvatskoj poručimo da je HDZ najjača u hrvatskoj državi. A taj datum izbora ima za mene izuzetno značenje.

 

Moj otac je bio osnivač HDZ i on je 30. svibnja 1990.godine položio zakletvu Hrvatskoj državi u Hrvatskom saboru. Nažalost, prošle godine 30. svibnja moj je otac preminuo , ali ove godine 30. svibnja ću pobijediti na izborima za župana. Izađite, pobijedit ćemo i vratiti ono što nam pripada.“ rekao je Petry u svom emotivnom govoru koji je bio prekidan pljeskom, a u svojim obraćanjima podršku i poziv članovima da izađu na izbore 30.svibnja i daju glas Ernestu Petryu dali su i novoizabrani gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović, koji je svoj mandat na izborima 16.svibnja nadmoćno osvojio već u prvom krugu, a senjski HDZ sa koalicijskim partnerima natpolovičnu većinu u Gradskom vijeću.

Bezrezervnu podršku kandidatu HDZ-a za župana i poziv da se ovu nedjelju izađe na izbore dao je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Marijan Kustić.

Petry: ‘Neću biti župan autokrat. Vratit ću vam ono što vam pripada’

Leave a Comment