Type to search

Gospić Politika

MARIO STILINOVIĆ – MOJA VIZIJA GOSPIĆA

Share

Ušli smo u posljednji tjedan kampanje, kako teče kampanja?
Izuzetno sam zadovoljan dosadašnjim tijekom kampanje. Na vrijeme smo započeli sa svim pripremama. Uz pomoć formiranih tematskih odbora izradili smo opširan izborni program, a u kampanji je angažirano preko 300 volontera. Aktivni smo na terenu, obilazimo naše članove i simpatizere u Temeljnim organizacijama i moram reći da sam jako zadovoljan jer vlada pozitivna i optimistična atmosfera. Naglasak na programske odrednice, konkretni projekti te prijateljski, pozitivan i afirmativan pristup bez vrijeđanja i omalovažavanja naših političkih oponenata,  glavna je okosnica naše kampanje. Na to smo izrazito ponosni i zbog toga imamo odlične reakcije s terena.
Ovim putem, želim zahvaliti članovima Gradskog odbora, vodstvima Temeljnih organizacija, mladeži, utemeljiteljima, volonterima, kao i svim članovima i simpatizerima stranke, koji aktivno sudjeluju u pripremama za ove izbore i daju svoj doprinos povratku HDZ-a na vlast u gradu Gospiću. Ovih dana predstavili smo i listu kandidata HDZ-a za Gradsko vijeće Grada Gospića. Nije bilo lako, od toliko kvalitetnih i prekrasnih ljudi, izdvojiti 15 imena za listu. Sretan sam što je HDZ Grada Gospića sada u takvom stanju da može složiti još najmanje 10 takvih lista s jednako kvalitetnim ljudima. Uključili smo školovane i iskusne ljude, mladež, branitelje, a nastojali smo i teritorijalno zastupiti područje grada Gospića. U svakom slučaju, složili smo pobjedničku listu koja će zasigurno predstavljati većinu u budućem sazivu Gradskog vijeća. Stabilnost Gradskog vijeća je izuzetno bitna za pravilno i učinkovito funkcioniranje grada.

Vaš slogan u kampanji je „Grad sa Stilom!“. Reakcije na njega su jako dobre pa nam ga još malo pojasnite.
Da, imamo odlične reakcije na taj slogan. Prvenstveno zbog toga što se može dvojako tumačiti jer me većina prijatelja i poznanika zovu „Stile“ pa tako slogan ima i određenu dozu šarma. S druge strane taj slogan predstavlja moju viziju grada. Ako za nekoga ili nešto kažemo da je „sa stilom“ onda se podrazumijeva da to nešto, u ovom slučaju grad, posjeduje sve ono što je potrebno za dostojanstven, ugodan, kvalitetan i sretan život njegovih žitelja. Gospić je grad koji ima sve predispozicije za to. Gospić je grad koji to može imati i svakako zaslužuje. Ja kao budući gradonačelnik, sa svojim timom stručnih, školovanih, iskusnih i mladih ljudi, učiniti ćemo sve što bude potrebno da tako i bude.

Na predstavljanju ste prezentirali Izborni program. Možete li nam ovdje izdvojiti nekoliko najbitnijih projekata kojima ćete se baviti?
Kako sam i rekao, naš Izborni program je opsežan i konkretan, a obuhvaća sve sastavnice života jednog malog, modernog, hrvatskog i europskog gradića. Sukladno formiranim tematskim Odborima, program sadrži poglavlja o razvoju gospodarstva te cestovne i komunalne infrastrukture, poduzetništva i obrta, poljoprivrede i šumarstva, prostornog uređenja, EU fondova i financija, socijalne politike i mladih, brige o starim i nemoćnim, demografije, školstva, zdravstva, branitelja, digitalizacije, kulture, sporta, turizma, zaštite i spašavanja itd. Zasigurno jedan od najbitnijih projekata je izgradnja istočne zaobilaznice kojom u potpunosti rješavamo problem tranzitnog teretnog prometa kroz centar grada, a osim toga otvaramo mogućnosti za razvoj poslovnih zona u neposrednoj blizini autoceste A1. U sklopu toga riješio bi se i problem prijevoza kamenog materijala za tvrtku Calcit kroz sela Barlete i Bilaj. Svakako planiramo i gradnju spojne ceste do poslovne zone „Smiljansko polje“ da bi se prometno rasteretile Budačka, Zagrebačka i Pazariška ulica. Ovih dana u posjeti nam je bio i ministar Butković s kojim smo razgovarali o tome te smo dobili obećanje da će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture aktivno podržati ove investicije. Osim toga planira se i izgradnja cestovnih rotora na nekoliko sigurnosno ugroženih raskrižja. Svakako ćemo nastaviti započeti projekt vodocrpilišta „Divoselo“ kojim bi se trajno riješio problem vodoopskrbe grada dovoljnim količinama pitke vode. Posebno smo zadovoljni rezultatima sastanka s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje g. Gordanom Hanžekom, na kojem su putem projekta „Suzbijanja energetskog siromaštva“  dogovoreni radovi uređenja fasada, krovišta i vanjske stolarije na preostale 32 zgrade u naselju Lički Osik. Ovim projektom značajno bi se podigla kvaliteta življenja stanovnika tog prigradskog naselja. Postoje još brojne ideje na kojima bi radili, bilo bi preopširno ovdje o njima pisati, ali ono što nas stavlja ispred ostalih političkih opcija u gradu, je činjenica da imamo široki tim stručnih ljudi koji bi na njima radili i imamo apsolutnu podršku Vlade RH i nadležnih ministarstava.

Što mislite o radu trenutnog gradonačelnika g. Karla Starčevića?
G. Starčević je definitivno napravio neke pozitivne pomake u vođenju grada i to moramo priznati. Odricanje od plaće u korist stipendiranja studenata i korištenje vlastitog automobila za službena putovanja su lijepa gesta, ali to realno nema bitnog utjecaja na razvoj i boljitak našeg grada.
Smatram da se posljednje četiri godine nije kontinuirano ulagalo u održavanje postojeće cestovne infrastrukture, s naglaskom na prigradska naselja i sela.
I dalje stojim pri izjavi da g. Starčević nije loš gradonačelnik, ali odgovorno tvrdim da ja, kao budući gradonačelnik, mogu puno više učiniti za naš grad jer imam viziju i ogromnu energiju te kako sam već rekao, imam široki tim stručnih i iskusnih ljudi, kao i mogućnost otvorene suradnje s Vladom RH i resornim ministarstvima.

Što mislite o svom protukandidatu za gradonačelnika iz stranke LiPO?
Što se tiče kandidata stranke LiPO g. Šimunića, istog se pokušalo predstaviti kao ozbiljnog kandidata, međutim sam se je diskvalificirao zaposlenjem u tijeku kampanje na radno mjesto Pročelnika u Ličko-senjskoj županiji. Istina je da je sve bilo sukladno objavljenom natječaju, ali činjenica tko je i kada raspisao natječaj te da se na njega, usred izborne kampanje, javio kandidat koji je „uvjeren“ da će postati novi gradonačelnik Gospića, dovoljno govori o ozbiljnosti i stvarnim očekivanjima u stranci LiPO.

Kako komentirate događaje na otvorenju Teslina trga? Vi ste bili pozvani?
Da, bio sam pozvan kao rukovoditelj Uprave šuma Podružnice Gospić jer smo u manjem dijelu sudjelovali u hortikulturnom uređenju samoga trga. Ceremonija otvorenja je bila prekrasna, jer je to, samo po sebi, veliki događaj za grad Gospić.
Međutim, politička konotacija samog događaja i potenciranje sukoba su nešto što već dugo godina opterećuje ovaj grad i ljude u njemu. Nažalost, rijetki pozitivni i lijepi događaji kod nas najčešće bivaju zasjenjeni politikom i onda se ne treba čuditi kada se Gospić u medijima prikazuje kao „grad slučaj“. Tome moramo stati na kraj, a da je to moguće pokazao sam već i kroz ovu kampanju.

Na kraju, koju poruku biste poslali građanima Gospića?
Građani Gospića na ovim izborima zaista imaju mogućnost birati „ZA“ nekog od ponuđenih kandidata, a ne, kako je to često slučaj, da se izlazi na izbore glasati „PROTIV“ nekoga. To je velika prednost pa mislim da će i izlaznost birača u Gospiću biti velika.
Stoga, pozivam sve građanke i građane grada Gospića i Ličko-senjske županije da izađu na izbore 16.svibnja i podrže mene kao kandidata HDZ-a za gradonačelnika Gospića i kandidata HDZ-a za župana Ličko – senjske županije Ernesta Petryja, kao i liste HDZ-a za Gradsko vijeće Grada Gospića i Županijsku skupštinu Ličko – senjske županije.
Birajte sposobne ljude koji znaju upravljati, ljude koji će moći ostvariti kvalitetnu suradnju s Vladom RH i svim ministarstvima da bi naš Gospić i Ličko – senjsku županiju učinili boljim mjestom za život.

BIRAJTE NAPREDAK, A NE STAGNACIJU!                                        SAD JE BITNO – GRAD SA STILOM!

Leave a Comment