Type to search

Politika

Mario Kapulica i Tomislav Družak pružili svesrdnu potporu HDZ-ovim kandidatima Petryju, Kustiću i Stilinoviću

Share

Danas je u Gospiću održan radni sastanak na kojem su nazočili Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” koji je ujedno saborski zastupnik i savjetnik predsjednika Andreja Plenkovića, Tomislav Družak, zamjenik predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” koji je ujedno i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, Marijan Kustić, predsjednik ŽO HDZ-a Ličko – senjske županije, Ivica Tafra, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Splitsko-dalmatinske županije, Ernest Petry, kandidat za župana Ličko-senjske županije, Mario Stilinović, kandidat za gradonačelnika Grada Gospića, utemeljitelji kao i kandidati s gradske i županijske liste i članovi užeg izbornog stožera grada Gospića.

Radni je sastanak započeo pozdravnom riječju predsjednika GO HDZ-a grada Gospića Marija Stilinovića koji je uz izraze dobrodošlice nazočne izvijestio o tijeku i završnici izborne kampanje.

Marijan Kustić pozdravio je nazočne u ime ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije koji je ujedno i nositelj liste HDZ-a i koalicijskih partnera za Županijsku skupštinu Ličko-senjske županije. Kustić je pohvalio zajedništvo u ovoj izbornoj kampanji s uvjerenjem da će HDZ-ovi kandidati ostvariti odličan rezultat na ovim izborima i da će se u suradnji s Vladom RH nastaviti razvijati svi krajevi u Ličko – senjskoj županiji.

Kandidat za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry govorio je o stanju na području županije s naglaskom na izvršenim aktivnostima, stanjem u gradovima i općinama te samom finalizacijom kampanje pri čemu je naglasio zadovoljstvo istom i optimizam u pobjednički rezultat koji će jamčiti razvoj i stabilnost Ličko-senjske županije.

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Mario Kapulica izrazio je zadovoljstvo viđenim stanjem u županiji, u svim gradovima i općinama.
Predsjednik zajednice utemeljitelja prenio je nazočnima pozdrave predsjednika stranke Andreja Plenkovića:
“HDZ u Lici ne vodi bitku samo za Ličko-senjsku županiju nego i za cijeli HDZ. To je borba za politiku novog hrvatskog suverenizma, koja se mjeri kvalitetom života, boljim životnim standardom, gospodarskim napretkom i nužnom demografskom obnovom. Borite se dobro i ja vam na tome čestitam. Milinović je proteklih godina vodio politiku na platformi protiv državnog vodstva i vodstva HDZ-a. I mnogi su naši protivnici gledali kakav će biti učinak takve politike. Vaš uspjeh otkloniti će sve iluzije onih koji u nanošenju štete najjačoj državotvornoj stranci u Ličko-senjske županije vode politiku spaljene zemlje, koče sve razvojne procese i rade nemjerljivu štetu svim njezinim stanovnicima. Mi od borbe za Ličko-senjsku županiju i njen napredak nećemo odustati i ne postoji niti jedna druga politička snaga koja može napraviti više za njen napredak. To znaju i svi birači u ovoj županiji i to će se vidjeti 16. svibnja.”

Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak izrazio je svekoliku podršku kandidatima na skorašnjim lokalnim izborima, osvrnuo se na buduće planove vezane uz sport i razvoj sporta u gradu Gospiću i Ličko-senjskoj županiji, te naglasio:
“U narednom periodu bit će osigurano preko dvije milijarde kuna za sportsku infrastrukturu u Hrvatskoj i siguran sam da će značajni dio ići u Ličko-senjsku županiju kako bi se obnovila postojeća infrastruktura, odnosno izgradili novi sportski objekti. Idućih nekoliko mjeseci u Gospiću će se izgraditi atletska staza za koju smo osigurali 600 tisuća kuna kako bi Atletski klub „Velebit“ iz Gospića, a i svi građani grada Gospića mogli imati adekvatne uvjete za bavljenje tim sportom.“

Na radnom sastanku nazočio je i predsjednik Zajednice sportova Grada Gospića i izbornik hrvačke reprezentacije Nikola Starčević koji se nazočnima obratio te iznio niz planova i ideja vezano za sport u gradu Gospiću, koje je državni tajnik Družak pohvalio i obećao pomoć u realizaciji istih.

Uz Nikolu Starčevića sastanku su nazočili i predstavnici Atletskog kluba „Velebit“ iz Gospića, Marko Pražić i Marijan Butorac.

Leave a Comment