Type to search

Događanja Gospić Politika

Marijan Kustić predsjednik županijske Skupštine

Share

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“ u Gospiću  danas je održana konstituirajuća sjednica županijske Skupštine Ličko-senjske županije. Na početku su pročitana imena političkih stranaka i kandidata koji voljom birača čine novi kvorum od 27 članova Skupštine. Koalicija HDZ-HSS-HBS i HSU osvojila je deset mandata, stranka LiPO ima devet mandata, HSP pet mandata, dok Domovinski pokret, SDP i SDSS imaju po jedan mandat.

U ime mandatno-imunitetne komisije predsjedanje Skupštinom  do izbora predsjednika vodio je bivši predsjednik Mario Kustić (HDZ). Nakon što su izneseni detaljni rezultati proteklih lokalnih izbora za župana i Skupštinu rečeno je kao će zbog nespojivih funkcija zamjenika župana Milana Uzelca (SDSS) u Skupštini mijenjati Milan Knežević, gradonačelnika Gospića Karla Starčevića (HSP) Berislav Kostelac, a župana Ličko-senjskog Ernesta Petryja (HDZ) Ivanka Krmpotić.

Prema slovu zakona nedovoljno je zastupljena srpska nacionalna manjina pa će se naknadno održati izbori kako bi županijska Skupština na koncu imala 29 člana.

Za novog predsjednika Skupštine  predložen je i izabran Marijan Kustić dok će njegov zamjenik biti Zlatko Fumić iz redova HSS-a. Pri tome je SDSS bio suzdržan, a stranka LiPO je napustila sjednicu.

Leave a Comment