Type to search

Politika

Konstituirani Mjesni odbori u općini Brinje od kojih je HSS osvojio 8, a HDZ 3 odbora

Share

Nakon održanih izbora za Mjesne odbore na području Općine Brinje tijekom prišlog tjedna održane su konstituirajuće sjednice te su ujedno izabrani predsjednici Mjesnih odbora.

S obzirom na prostornu dislociranost pojedinih naselja i činjenicu da je Općina Brinje jedna od najvećih općina po površini, ista ima 11 Mjesnih odbora te su slijedom toga izabrani sljedeći članovi za Predsjednike Mjesnih odbora:

1) BRINJE 1 – Stipe Mesić (HSS)

2) BRINJE 2 – Zdravko Holjevac (HSS)

3) LETINAC – Jure Kušanić (HDZ)

4) STAJNICA – Gordana Perković (HSS)

5) JEZERANE – Mladen Milohnoja (HDZ)

6) KRIŽ KAMENICA – Stjepan Mesić (HSS)

7) LIPICE – Damir Bićanić (HSS)

8) KRIŽPOLJE – Josip Krznarić (HSS)

9) VODOTEČ – Luka Gostović (HSS)

10) PROKIKE – Mirjana Smiljanić (HSS)

11) Žuta Lokva – Zvonko Vukelić (HDZ).

Podsjećamo da su na provedenim izborima za MO u Brinju ukupno birana 33 odbornika, od kojih je HSS dobio 18, HDZ 11, a Lipo 4 odbornika.

Kako su HDZ i HSS koalicijski partneri u Ličko-senjskoj županiji zajedno imaju 29 od 33 odbornika i vlast u svih 11 mjesnih odbora na području Brinja.

Nakon izbora predsjednika Mjesnih odbora, načelnik Fumić je čestitao svim predsjednicima i kazao da od njih očekuje doprinos u predlaganju i rješavanju problema s kojima se susreću mještani njihovih mjesnih odbora.

Fumić se zahvalio i općinskom izbornom povjerenstvu na čelu sa gđom. Kristinom Kolak te izrazio zadovoljstvo što su izbori protekli bez prigovora.

Ujedno je naglasio da novoizabrane predsjednike Mjesnih odbora očekuje izazovan posao kako bi opravdali povjerenje ukazano od strane svojih sumještana jer isti predstavljaju poveznicu između Općine Brinje i svojih sumještana,

Predsjednici mjesnih odbora će posao odrađivati bez naknade jer želja za boljitkom lokalne zajednice kroz angažman i uključivanje te rješavanje uočenih problema je pokazatelj volje i same želje za opstankom naših naselja, istaknuo je načelnik Brinja Zlatko Fumić.

LP

Leave a Comment