Type to search

Politika

INTERVJU Ernest Petry: Znanjem i iskustvom HDZ-ovih kandidata do razvitka Ličko-senjske županije

Share

HDZ-ov kandidat za ličko-senjskog župana Ernest Petry poručio je u srijedu za Glas Istre da kandidati te stranke na lokalnim izborima 16. svibnja žele svojim znanjem i iskustvom doprinijeti razvitku Ličko senjske županije i Grada Gospića.

“Oni ne traže kruha od politike, nego žele svojim znanjem i iskustvom doprinijeti razvitku Ličko senjske županije i Grada Gospića”, kazao je Petry i dodao kako iz tog razloga imaju takvu potporu središnjice te očekuju veliko povjerenje birača.

Istaknuo je kako zna da će na čelu županije naslijediti “malo dobroga jer je Lika “opsutošena”, u dvadesetak godina iselilo se 20 posto stanovništva, demografska i gospodarska slika su “devastirajuće”.

“Mlađe se generacije iseljavaju zbog nedostatka radnih mjesta u Gospiću, a da ne govorimo o sredinama gdje nije ni pokrenuto gospodarstvo. Mi želimo promjene da otvorimo Liku prema Hrvatskoj i svijetu i to će biti način kako pronaći investitore koji bi otvarali nova radna mjesta i zaustavili iseljavanje”, naglasio je.

Ulaganja u turizam, drvnu industriju revitalizaciju poljoprivrede

Govoreći o privlačenju investitora Petry je rekao kako će to biti ulaganja u priobalni i kontinentalni turizam, u drvnu industriju, u revitalizaciju poljoprivrede, posebno za ekološku proizvodnju te obnovu stočnog fonda i mljekarske industrije.

Na mjestu župana će, najavio, ekipirati kvalitetne timove za podršku građanima za povlačenje sredstava iz raznih fondova, prvenstveno iz europskih.

Podršku birača kandidati HDZ-a očekuju i zato jer je u Hrvatskoj na vlasti HDZ, “što je odlično da se za Ličko-senjsku županiju nešto napravi”, naveo je Petry.

Milinović izravno odgovoran za iseljavanje iz županije

Aktualnog župana Darka Milinovića, “koji je bio vladar Like 20 godina”, prozvao je kao odgovornog za iseljavanje iz županije, navodeći da je u županiji 2011. bilo 53.000 stanovnika, zadnji podaci govore o 44.000, “a realno to je možda gore, oko 40.000”.

“Nakon svega Milinović traži još jedan mandat, iako je unazadio Liku kroz 20 godina. Za sve to mora postojati krivac. Ne može Darko Milinović biti novi projekt koji će spašavati Liku kad je jasno da je odgovoran za njen kolaps”, poručio je Petry.

Izvor: https://www.glasistre.hr/hrvatska/petr-znanjem-i-iskustvom-hdz-ovih-kandidata-do-razvitka-licko-senjske-zupanije-718878

Leave a Comment