Type to search

Novalja Politika

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i međunarodni tajnik HDZ-a iz Karlobaga i Novalje dao potpore Ernestu Petryju, Ivanu Dabi Đonu i Borisu Smojveru

Share

Danas je Ličko-senjsku županiju posjetio Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i međunarodni tajnik HDZ-a kako bi dao potpore HDZ-ovim kandidatima, Ernestu Petryju u kandidaturi za župana Ličko-senjske županije, Ivanu Dabi Đonu u kandidaturi za gradonačelnika Grada Novalje i Borisu Smojveru u kandidaturi za načelnika Općine Karlobag.

Ministar Božinović najprije je posjetio Karlobag gdje je održao radni sastanak s članovima HDZ-a Karlobag, na kojem su uz članove OO HDZ-a Karlobag nazočili Marijan Kustić – predsjednik ŽO HDZ-a LSŽ, Ernest Petry – tajnik ŽO HDZ-a LSŽ i kandidat za župana, Ivan Tomljenović – predsjednik OO HDZ-a Karlobag i Boris Smojver – kandidat za načelnika Općine Karlobag.

U ugodnom razgovoru analizirani su rezultati prvog kruga izbora u Karlobagu na kojima je HDZ ostvario većinu u Općinskom vijeću, dok je svega nekoliko glasova nedostajalo Borisu Smojveru za pobjedu u prvom krugu za dužnost načelnika Općine. Zaključak sastanka je da će kandidat Smojver uvjerljivo pobijediti u drugom krugu izbora za dužnost načelnika Općine Karlobag.

U poslijepodnevnim satima Davor Božinović susreo se i s članovima HDZ-a Novalje, na kojem su uz članove GO HDZ-a Novalja nazočili Marijan Kustić – predsjednik ŽO HDZ-a LSŽ, Ernest Petry – tajnik ŽO HDZ-a LSŽ i kandidat za župana te Ivan Dabo Đono – kandidat za gradonačelnika Grada Novalje.

Analizirani su rezultati prvog kruga izbora u Novalji na kojima je HDZ dobio najviše vijećnika te je u postizbornom dogovoru s HSS-om osigurao većinu u Općinskom vijeću. Također je naglašeno da u prvom krugu izbora nadmoćnu prednost za izbor gradonačelnika ima Ivan Dabo Đono te se u nedjelju očekuje pobjeda HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Grada Novalje.

Ministar MUP-a i međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović na kraju posjeta izjavio je da je uvjeren da će nakon velebnih pobjeda HDZ-a u prvom krugu izbora na području Ličko-senjske županije, HDZ sa svojim kandidatima pobijediti za župana Ličko-senjske županije kao i za gradonačelnika Grada Novalje i Općine Karlobag te je zamolio građane da izađu u što većem broju na izbore za boljitak cjelokupne Ličko-senjske županije kao i svih gradova i općina u županiji, te da će novoizabrani dužnosnici imati odličnu suradnju sa svim ministarstvima i Vladom RH, kako bi se pokrenulo gospodarstvo, ostvarili uvjeti za nova radna mjesta i spriječilo iseljavanje iz Ličko-senjske županije koja je najljepša županija u Republici Hrvatskoj.

Leave a Comment