Type to search

Dogodilo se na današnji dan Politika

31. godišnjica osnivanja HDZ-a, put u hrvatsku samostalnost

Share

S poštovanjem se prisjećamo današnjeg datuma, 18. ožujka kada su davne 1990. god. prije 31 godinu održane osnivačke skupštine Hrvatske demokratske zajednice za bivšu Zajednicu općina Gospić u Perušiću, te osnivačke skupštine za Novalju, za općinu Plitvička Jezera u Vagancu, te sastanak inicijativnog odbora HDZ-a Brinje.
Trebamo se prisjetiti da je na današnji dan 18. ožujka 1990. bio i pokušaj atentata na Dr. Franju Tuđmana u Benkovcu.
Početci su to stvaranja moderne hrvatske povijesti i neovisne Republike Hrvatske, stoga valja zahvaliti svim istinskim utemeljiteljima na iskazanoj hrabrosti i domoljublju.
Na tragu njihova zajedništva i političkog djelovanja vođenih likom i djelom dr. Franje Tuđmana, danas gradimo modernu političku stranku koja odolijeva izazovima i pronalazi odgovore na ključna pitanja hrvatskoga čovjeka i društva. Upravo danas veseli činjenica vidljive sinergije utemeljitelja, mladeži, kao i ostalih stranačkih organizacija, a sve s ciljem kontinuiranog i prosperitetnog razvoja naše Like.
Stoga, svim našim utemeljiteljima, članicama i članovima, simpatizerima i prijateljima, čestitamo obljetnice stvaranja naše Hrvatske demokratske zajednice!

U ime Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Ličko-senjske županije

Ernest Petry, mag. iur.

Leave a Comment