Type to search

Gradovi

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 167 osoba

Share

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, nema novooboljelih osoba. Ukupno je 21 osoba pozitivna na COVID-19 od čega 14 pozitivnih osoba je s područja Općine Udbina, 5 s područja Općine Plitvička jezera te 2 iz Grada Novalje.
Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 167 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 220 osoba od kojih je 193 negativno, 21 pozitivan te se čekaju rezultati za 6 uzetih uzorka. Izliječena je jedna osoba.
U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 89 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije.
Nisu evidentirane dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.
U protekla 24 sata nisu evidentirana kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).
Donesena je Odluka o ukidanju mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka te omogućavanje kretanja bez propusnice između svih jedinica lokalne samouprave na području Ličko-senjske županije, osim za naselje Udbina koje je pod karantenom. Na zahtjev Stožera civilne zaštite Grada Novalje režim propusnica i dalje je važeći.

S poštovanjem,      

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

Leave a Comment