Type to search

Događanja Gospić Gospodarstvo

Održana početna konferencija projekta „Mladi za održivi razvoj Like“

Share

Klaster Lika Destination već treću godinu radi na promociji turističke destinacije Lika, umrežavanju turističkih subjekata, kao i na kontinuiranim edukacijama lokalnog stanovništva o potencijalima destinacije i održivog razvoja turizma. Projektom „Mladi za održivi razvoj Like“ napravljen je iskorak te su u svoje aktivnosti uključili i djecu kojoj će se projektnim aktivnostima, na njima primjeren način, približiti principi održivog razvoja.
Projekt je to, koji je sufinanciran sredstvima Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kroz poziv “Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije” kojeg Klaster kao nositelj provodi u partnerstvu s Osnovnom školom dr. Jure Turića i Srednjom školom Plitvička jezera Društvom „Naša djeca“ grada Gospića i Ličkom ekološkom akcijom.
Tako je danas u dvorani Kulturno informativnog centra Gospić s počekom u 11:00 sati održana početna konferencija projekta.
Sve nazočne pozdravila je voditeljica Klastera Petra Butković koja je predstavila projekt, ciljeve te aktivnosti koje će Klaster, zajedno sa partnerima provoditi usmjerene djeci i mladima. Naglasila je kako su brošure s informacijama o projektu tiskane na recikliranom materijalu, po završetku konferencije sudionicima su za osvježenje poslužene Lika Quality namirnice lokalnih proizvođača, čiji opstanak jamči održivi razvoj, a za konzumaciju hrane nije korišteno plastično posuđe niti pribor.
U ime partnera pozdravnu riječ imao je Ivica Radošević, ravnatelj Osnovne škole dr. Jure Turića koji je istaknuo sudjelovanje u projektu kao nastavak na dosadašnji rad i djelovanje svih partnerskih organizacija.
Loreta Bićanić je ispred Gacka d.o.o. izlagala prezentaciju na temu Održivo gospodarenje otpadom gdje je navela primjere dobrog ali i utjecaje lošeg gospodarenja otpadom.
Srž konferencije svakako je bila panel rasprava na temu „Uloga mladih u održivom razvoju“. Aktualnim pitanjima potaknuta je diskusija o prisutnosti održivog razvoja u životima djece i implementaciji održivog načina života u Lici. Predstavljeni su uspješni primjeri u praksi ali i izazovi provođenja principa održivog razvoja.

Stajališta izražena u ovom programu isključiva su odgovornost Klastera Lika Destination i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Izvor: Klaster Lika Destination

Leave a Comment