Type to search

Događanja Drugi mediji Gospić

NOVI LIST Danas je Gospić bio grad sretnih ljudi

Share

Foto: Marin Smolčić

Gospić više nije grad podjela, već grad sretnih ljudi. Investitore smo uvjerili da u nama imaju ozbiljnog partnera i sigurno ulaganje, rekao je Karlo Starčević

U Meorijalnom centru Nikole Tesle održana je večeras svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića povodom Dana grada i nebeske zaštitnice sv. Marije Magdalene.

Podršku Gospiću došli su dati biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Križić, župan ličko-senjski Ernest Petry, predsjednika Županijske skupštine Marijan Kustić, počasni građanin Grada Gospića general Mladen Markač, državni tajnici Sanjin Rukavina i Darko Nekić, predstavnici svih gradova i općina iz Ličko-senjske županije, predstavnici vojske i policije, izaslanstva gradova-prijatelja Gospića iz Vrgorca, Bihaća, Marije Bistrice Popovače i Svete Nedelje, direktori i ravnatelji svih gradskih ustanova i poduzeća.

 

 

Govoreći o postignućima Gospića predsjednica Gradskog vijeća Ana-Marija Zdunić se još jednom zahvalila građanima na povjerenju ukazanom na zadnjim lokalnim izborima.

– Sutra je dan naše nebeske zaštitnice. Gospić je okružen ljepotama, nadomak je mora… U Gospiću žive čestiti ljudi koji su uvijek hrabro branili svoj grad. Večeras smo se okupili u Meorijalnom centru svjetskog genija Nikole Tesle koji je ponikao u Lici.

Iz Gospića je otac Domovine dr. Ante Starčević, slikari Miroslav Kraljević i Stipe Golac, pjesnici i vojnici, ugledni profesori.

 

Čast mi je uručiti i javno priznanje Gradskom društvu Crvenog križa Grada Gospića, za njihov nesebični humanitarni rad. Prošlost nam je sigurna i nju ne možemo mijenjati, ali budućnost ćemo zajedno kreirati, zaključila je predsjednica Gradskog vijeća Ana-Marija Zdunić.

Na ove se riječi nadovezao gradonačelnik Karlo Starčević koji je u uvodu rekao da tema o Gospiću ima za navoditi „do Božića“.

– Skratit ću i reći kako smo unatrag četiri godine uveli reda u poslovanje grada. Iz kategorije najnetransparentnijeg proračuna, sada smo Grad s najtransparentnijim izvršenjem proračuna. Teško je bilo zaustaviti brojne padove.

 

Ipak, zahvaljujući zamjenicima Kristini Prši i Ivici Tomljenoviću, kao i svim svojim suradnicima. Dovoljno je reći da je nedavno otvrena Energana i zgrada HAK-a, u Gospić smo vratili spomenik Nikole Tesle, pokrenuta je proizvodnja tjestenine, proizvodnja plastike, započeta je izgradnja dvorane za borilačke sportove.

Predugo bi trajalo moje nabrajanje jer je iza nas mnoštvo rezultata. Gospić više nije grad podjela, već grad sretnih ljudi. Investitore smo uvjerili da u nama imaju ozbiljnog partnera i sigurno ulaganje.

Nastavljamo izgradnju novih vodovodnih sustava, recikliramo otpad… Vodo opskrbu Gospića ćemo osigurati za narednih 50 godina, naveo je Karlo Starčević tek dio postignuća njegovog tima.

U ime gradova i općina Ličko-senjske županije na suradnji i se zahvalio gradonačelnik Otočca Goran Bukovac, dok je župan Ernest Petry potvrdio neke nove smjerove suradnje i realizacije projekata na prostoru Ličko-senjske županije.

– Krasi nas suradnja, naša budućnost je zajedništvo i mogu najaviti da ćemo uskoro realizirati dva mega-projekta HES Kosinj 2 i HE Senj 2 i zaposliti oko 800 ljudi. Tu je aglomeracija, izgradnja novih krakova vodovoda, pomorskih luka…

U svemu nam je važan suport Vlada RH na koju uvijek možemo računati, rekao je župan Petry.

Za Dan grada Gospića najavljen je koncert Nine Badrić, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i besplatno testiranje na COVID-19 svoh koji je budu željeli slušati na gradskom trgu Sjepana Radića.

Danas je Gospić bio grad sretnih ljudi

Leave a Comment