Type to search

Događanja Gospić

Ličko-senjska županija će se još više uključiti u borbu protiv nasilja nad ženama

Share

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama danas je u prostorijama Ličko-senjske županije u nazočnosti Margarete Mađerić – državne tajnice u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike održan okrugli stol na temu “Jačanje kapaciteta i uloga Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasiilja nad ženama i nasilja u obitelji Ličko-senjske županije”.

Uz državnu tajnicu u raspravi su sudjelovale saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević, zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, predstavnice Udruge žena “Nit” iz Korenice, Ženske udruge “Korak” iz Karlovca, kao i predstavnice Centra za socijalnu skrb Gospić, MUP-a i sudbene vlasti.

Organizatorica današnjeg okruglog stola saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević upozorila je na podatke po kojima smanjenje prijavljenih slučajeva nasilja nad ženama ne znači da se ta negativna pojava iskorijenila. “Stvarni broj slučajeva nasilja nad ženama nemoguće je definirati jer se sumnja da je u praksi dva ili tri puta veći” – rekla je Anita Pocrnić Radošević.

Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry izrazio je zadovoljstvo organiziranjem okruglog stola te rekao: “Nažalost, statistika nam govori da se u RH svakih 15 minuta događa neki oblik nasilja nad ženama.

Uz snažnu podršku svih državnih institucija i medija,
Ličko-senjska županija će se još više uključiti u sve aktivnosti u borbi protiv nasilja nad ženama u čemu ću kao župan LSŽ dati svoj dodatni angažman” – rekao je ličko-senjski župan Ernest Petry.

Državna tajnica Margareta Mađerić pozdravila je sve aktivnosti koje se u Ličko-senjskoj županiji poduzimaju kako bi se smanjilo nasilje nad ženama.

M.R.

Leave a Comment