Type to search

Gospić

GOSPIĆ U rijeci Bogdanici pronađena mina

Share

Ratna zbivanja devedesetih ostavila su za sobom velike količine ilegalnog oružja – dragovoljno ga predajte bez ikakvih sankcija i učinite svoj dom sigurnijim

Foto: PU ličko-senjska

Prije 20-ak dana ronioci Antiterorističke jedinice Lučko iz rijeke Novčice u centru Gospića izronili su 6 ručnih bombi Ronioci Antiterorističke jedinice Lučko iz rijeke Novčice u Gospiću izvadili bombe

Danas su na dojavu građanina iz Gospića pretraživali rijeku Bogdanicu u Gospiću. Naime Policijska uprava ličko-senjska zaprimila je dojavu građanina da se u rijeci Bogdanici u Gospiću nalaze eksplozivno-minska sredstva.

Ronioci su izronili minu Brixia call. 45 za talijanski laki minobacač koja potječe iz II. Svjetskog rata, a s obzirom da je bila u oštećenom stanju, policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske su ju uz poduzimanje svih potrebnih sigurnosnih mjera uništili.

Podsjećamo da akcija „Manje oružja – manje tragedija“ traje, a kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Leave a Comment