Type to search

Gospić Politika

DONESENA ODLUKA O OSNIVANJU USTANOVE „RAZVOJNI CENTAR LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE“

Share

Pod predsjedanjem Marijana Kustića (HDZ) danas je održana Županijska skupština Ličko-senjske županije na kojoj je na Dnevnom redu bilo više točaka, a jedna od točaka Dnevnog reda je bila i Odluka o osnivanju ustanove Razvojni centar Ličko-senjske županije.

Nakon održane rasprave, županijska skupština usvojila je Odluku o osnivanju ustanove Razvojni centar Ličko-senjske županije, a ista stupa na snagu s danom primjene od 1. lipnja 2021. godine.

Predmetnom Odlukom vijećnici su pokazali kako im je gospodarski napredak i gospodarstvo na prvom mjestu kada je u pitanju budućnost Ličko-senjske županije, kao i budućnost svih mještana njezinih gradova i općina.

Cijena izgradnje zgrade Razvojnog centra Ličko-senjske županije iznosila je približno 22.300.000 kuna, a najvećim dijelom je isfinancirana iz sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova sklopljenog između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Ličko-senjske županije, koja su iznosila 18.600.000 kuna.

Područje djelovanja Razvojnog centra Ličko-senjske županije temeljeno je na principu pružanja potpore poduzetnicima, korisnicima inkubatora/akceleratora kao i poluindustrijskog postrojenja.

Svakako je današnji čin vijećnika HDZ-a još jedan od jamaca kako će Ličko-senjska županija u suradnji s Vladom RH nakon provedenih lokalnih izbora krenuti u smjeru prepoznatljivosti i gospodarske konkurentnosti.

Leave a Comment