Type to search

Gospić Gradovi Novalja Otočac Politika Senj

Čestitka predsjednika ŽO HDZ Ličko-senjske županije Marijana Kustića u povodu Dana neovisnosti

Share

Svim članovima HDZ-a Ličko-senjske županije, svim mještanima Ličko-senjske županije i građankama i građanima Republike Hrvatske, čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Na današnji dan prije 28 godina,  8. listopada 1991. godine Hrvatski sabor donio je odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom. Taj dan zauvijek će ostati zapamćen u hrvatskoj povijesti kao dan kada smo izabrali suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku. Time je hrvatski narod pokazao višestoljetnu težnju hrvatskih ljudi za neovisnošću i slobodom i njihovu domoljubnu odlučnost da imaju i stvaraju vlastitu državu na demokratskim vrijednostima.

Danas, 28 godina kasnije, s ponosom obilježavamo ovaj datum i prisjećamo se svih onih koji su za ovaj san dali svoje živote. Prisjećamo se naših branitelja, svih stradalih civila i njihovih obitelji. Domovinski rat i njegove vrijednosti temelj su postojanja današnje Hrvatske, a naša obveza i odgovornost su da ih čuvamo i ostavimo u nasljeđe budućim naraštajima. Svima njima upućujemo neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje.

Sretan Dan neovisnosti Republike Hrvatske!

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije i predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije

Marijan Kustić

Leave a Comment