Type to search

Gospić Gradovi

Besplatno osposobljavanje nezaposlenih za vrtlarice i vrtlare

Share

Grad Gospić poziva zainteresirane da se uključe na verificirani program osposobljavanja za nezaposlene (upis u e – radnu knjižicu) iz područja vrtlarstva i hortikulture u sklopu projekta „Odškrinimo vrata zapošljavanju“ koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, OP Učinkoviti ljudski potencijali.

Stečena znanja i vještine polaznicima će omogućiti prilagodbu potrebama tržišta rada odnosno veću zapošljivost u području poljoprivrede, komunalnih poslova gradske i prometne infrastrukture.

Program osposobljavanja namijenjen je isključivo dugotrajno nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina s područja Gospića te im pruža mogućnost stjecanja novih vještina i znanja iz područja vrtlarstva i hortikulture, kao i njihovu veću kompetentnost i konkurentnost na tržištu rada. Također kroz program osposobljavanja polaznice i polaznici će imati priliku naučiti sve o anatomiji i fiziologiji bilja, osnovama sjemenarstva, svojstvima i vrstama tla, povrću, začinskom bilju, cvijeću, ukrasnom drveću i grmlju te kako ih uspješno uzgajati. Perivojna baština i parkovi, podizanje travnjaka, te rukovanje strojevima i alatima u održavanju vrta također su teme koje će polaznici imati mogućnost i praktično usvojiti.

Program osposobljavanja potpuno je besplatan. Osposobljavanje će trajati 140 sati: od toga 40 sati teorijskog dijela i 100 sati praktičnog dijela, a točni dani predavanja definirati će se kad se formira grupa. Nakon završetka svih 140 sati nastave slijedi kratka provjera znanja te se nakon uspješne provjere polaznicama i polaznicima izdaje uvjerenje o osposobljavanju za jednostavne poslove vrtlara/ice kao i upis stečene titule u e-radnu knjižicu. Uvjet za upis na ovoj program je da su osobe nezaposlene i to ne moraju dokazati potvrdom iz evidencije HZZ-a, nego mogu i Izjavom.

Izvor: http://gospic.hr/besplatno-osposobljavanje-nezaposlenih-za-vrtlarice-i-vrtlare/

Leave a Comment