Type to search

Drugi mediji Gospić Gospodarstvo Politika

NOVI LIST Ličko-senjska županija: Novi ugovori za potporu u razvoju poljoprivrede

Share

Ovo je vrlo važno onima što se bave mljekarskom industrijom, a Ličko-senjskoj županiji da imamo finalizaciju proizvoda vezanih uz stočarstvo i bavljenje poljoprivredom, rekao je župan Ernest Petry

GOSPIĆ S ciljem nastavka kontinuiteta potpora poljoprivrednicima danas su u Kabinetu župana ličko-senjskog  potpisani  ugovori iz Programa potpora u poljoprivredi za 2021. godinu na području Ličko-senjske  županije.

Na potpisivanju je sudjelovao  župan ličko-senjski Ernest Petry i petero korisnika dodjeljenih potpora. Programom potpora u poljoprivredi na području Ličko-senjske županije za 2021. godinu osigurano je ukupno milijun kuna i to za provedbu raznih mjera, o čemu je govorio župan Ernest Petry.

-Drago mi je što su dnas s nama na potpisivanju ugovora predstavnici PIK-a Rijeka, Tomaić-Commerce iz Otočca, dobavljači za „Dukat“ i proizvođač Davor Škorić. Kroz proračun Županije je osiguran milijun kuna i to kroz provedbu različitih mjera. Ovo je vrlo važno onima što se bave mljekarskom industrijom, a Ličko-senjskoj županiji da imamo finalizaciju proizvoda vezanih uz stočarstvo i bavljenje poljoprivredom. Županija će pratiti svu ovu problematiku na terenu. Ovim poticajem se stimulira proizvodnja od 15 lipa po litri mlijeka. Ličko-senjska županija će se i ubuduće oslanjati na poljoprivrednu proizvodnju i tražiti poduzetnike koji će u svojem poslu biti vezani uz finalne proizvode.

Ovdje smo stavili naglasak i na nabavu materijala koji su vezani za bavljenje poljoprivredom, a posebno s voćarstvo. U budućem razdoblju ćemo kao Županija mnoge poticaje usmjeriti za razvoj poljoprivrede jer našim poljoprivrednicima moramo biti asistencija i potpora. Cilj nam je pozicionirati Ličko-senjsku županiju kao područje s razvijenim stočarstvom, voćarstvom i ostalim segmentima poljoprivrede. U nama će poljoprivrednici definitivno imati partnera koji će im, sukladno mogućnostima, uvijek pomagati. U nadolazećem razvoju će se naša proračunska  sredstva za pomoć poljoprivredi samo povećavati, naglasio je župan Ernest Petry.

Kako je dodao „već tijekom kolovoza ili rujna potpisat će se novi ugovori za pomoć mladim poljoprivrednicima“. Do danas je  župan Ličko-senjske županije donio odluke o odobrenju potpora po nekoliko mjera poput potpore u održanju proizvodnje mlijeka na području Ličko-senjske županije u ukupnom iznosu od 285.800 kuna, potpore za sufinanciranje troškova prelaska na ekološku proizvodnju 3.064,15 kuna i potpore za nabavku materijala za ograđivanje armature u voćnjacima u ukupnom iznosu od 6.000 kuna.

Ličko-senjska županija: Novi ugovori za potporu u razvoju poljoprivrede

Leave a Comment