Type to search

Gospić Gospodarstvo Gradovi

Dodjela paketa u sklopu projekta ZAŽELI

Share

U sklopu projekta „ZAŽELI – Zapošljavanje žena na području Gospića“, jedna od glavnih stavki je nabava kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština za krajnje korisnike. INSAKO d.o.o. odabrani je isporučitelj koji je dostavio pakete A, B i C za 135 korisnika starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju. U razdoblju od 20. – 24. siječnja 2020. godine dodijeljeni su svi paketi krajnjim korisnicima.

Podsjetimo, projekt “ZAŽELI – Zapošljavanje žena na području Gospića“ zaposlio je 30 žena koje brinu o 135 krajnjih korisnika na području Grada Gospića. Radnice redovito posjećuju korisnike, pomažu u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomažu u pripremi obroka, pomažu u održavanju osobne higijene i čistoće stambenog prostora, pružaju podršku korisnicima kroz razgovor i druženje.

Ukupna vrijednost Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava je 4.767.796,32 kuna, a financira se iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.. Ugovor je potpisan 30.07.2018. godine i traje 30 mjeseci.

Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal 30 teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem kroz aktivnosti zapošljavanja na području Gospića, ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada kroz program osposobljavanja, te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za minimalno 120 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Gospića.

Grad Gospić

Leave a Comment